Microsoft ukončuje svoji sociální síť So.cl, skoro nikdo na ni nechodí

Microsoft ukončuje svoji sociální síť So.cl, skoro nikdo na ni nechodí
2017-03-12T12:37:59+02:00
• 9. 3. 2017
1

Microfost ukončuje svoji sociální síť s názvem Socl. Název je zkráceninou slova social a jako každá síť měla za cíl získat co nejvíce uživatelů a přebrat je dominujícím sítím. Nakonec se však uchýlila k roli doplňující sociální sítě a nabízela uživatelům například možnost video párty, neboli skupinových videohovorů. K patnáctému březnu však definitivně končí.

socl microsoft konec

Nikdo ji nenavštěvoval

Stránka se v hodnocení návštěvnosti stránek podle Alexa ranking umístila skoro na půlmiliontém místě, což je hodně slabé umístění. Jen Dotakománie je ve světovém žebříčku 120 tisící, a v republice rovnou na tisicí pozici.

Síť byla spuštěna v prosinci 2011 a prvně byla zpřístupněna pouze studentům na několika univerzitách ve Spojených státech. Veřejně byla síť spuštěna v beta verzi o rok později v prosinci 2012. Síť byla hlavně založená na grafickém obsahu. Dokonce byla dostupná i pro mobilní systémy, a to jak pro Android, tak pro iOS a Windows Phone. K patnáctému březnu tohoto roku však svoji činnost ukončí. Microsoft o tom informoval na stránkách Socl.

„Naučili jsme se spoustu nových věcí, jak vytvořit a spravovat komunitu lidí a též jak zavádět nové způsoby tvorby, sdílení a shromažďování obrázků, které máme rádi,“ prohlásili správci sítě Socl.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Soukup

12. 3. 2017, 12:15

aspoň si to po sobě přečtěte
„Microsoft ukončuje svoji sociální so.cl“ nepřijde vám to divné?
a nebo „microfost“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat