MediaTek spustí výrobu 12jádrového procesoru

MediaTek spustí výrobu 12jádrového procesoru
2017-03-12T08:00:35+02:00
• 12. 3. 2017

Stále poměrně nový procesor Helio X30, který se teprve objeví v prvních telefonech ve 2. čtvrtletí tohoto roku, bude už zanedlouho znát svého pozdějšího nástupce. Podle nejnovějších informací z kuloárů společnost MediaTek hodlá brzy spustit u tchajwanského TSMC zkušební výrobu ještě výkonnějšího procesoru. Posléze čipová sada projde nejrůznějšími testy a první ostrá výroba začne někdy až v příštím roce.

Chystaný procesor vyrobí 7nm procesem a jeho konečná podoba počítá s celkovými 12 jádry. Další navýšení počtu jader nebude mít žádný velký význam, protože opět má vše směřovat jen k navýšení rychlosti a menší energetické náročnosti. Velkým otazníkem je taky vůbec pokračování celé spolupráce, protože TSMC není spokojeno s cenami za procesory vyrobenými 10nm technologií, takže MediaTek by si mohl klidně nechat vyrábět nové generace někde jinde.

V současné době je TSMC zaneprázdněno hromadnou výrobou desetijádrového Helio X30, aby zvládl dodávky ve druhém čtvrtletí. Co se kupříkladu týče konkurenčního Samsungu, tak ten má nasmlouvanou hromadnou výrobu 7nm procesorů na začátek roku 2018. Nakonec zůstává otázkou, kdo jako první přijde s plnohodnotným procesorem nebo TSMC snad utáhne výrobu pro oba giganty.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat