Google Carrier Services – neočekávaná novinka

Google Carrier Services – neočekávaná novinka
2017-03-13T17:19:02+02:00
• 13. 3. 2017

V těchto dnech pravděpodobně získá váš Android aktualizaci služby Carrier Services skrze Obchod Play. Bohužel karta neposkytuje příliš vysvětlujících informací, k čemu je konkrétní součást k dispozici. V novinkách má fádní popisek, že aktualizace obsahuje nové funkce a také opravu mnoha chyb.

Google již nějakou dobu kouskuje Android tak, aby mohl jednotlivé součásti aktualizovat skrze Obchod Play. Hlavním plusem této strategie je možnost vylepšování systému bez závislosti na vydávání nových verzí Androidu, což má pozitivní vliv i pro majitele mobilů s upraveným Androidem.

Google Carrier Services, jak název napovídá, se stará o součásti spojené s možnostmi Androidu v rámci mobilních sítí operátorů. V detailnějším popisku se dozvídáme, že aktualizace Carrier Services přímo přináší lepší podporu pro RCS, tím pádem i pro novou aplikaci Zprávy pro Android.

RCS (Rich Communication Services) je novým standardem, který by měl postupně nahradit SMS a MMS. Nejenže nabízí vyšší rozlišení pro posílané fotografie, ale umožňuje také další možnosti, jenž rozšiřují interaktivní složku zpráv. Google si tak vlastně připravuje půdu pro rozšiřování této novinky.

Na českém trhu si s RCS v tuto chvíli pohrává pouze T-Mobile. Vodafone zatím nezvažuje nasazení nebo testování. O2 se bohužel nevyjádřilo ani po dvou týdnech, tudíž netušíme, jak je na tom s touto technologií.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat