Motorola letos představí minimálně 12 nových modulů Moto Mods

Motorola letos představí minimálně 12 nových modulů Moto Mods
2017-02-28T07:25:25+02:00
• 28. 2. 2017
1

Společnost Motorola v poslední době vyvíjí poměrně velký tlak na výrobce modulárních telefonů. Motorola totiž prohlásila, že již v tomto roce na trh přivede nejméně 12 nových Moto Mods, a některé dokonce už představila. Úspěch Moto Mods je založen především na přesvědčení zákazníků, že se skutečně jedná o užitečná zařízení. Motorola na konferenci Mobile World Congress (MWC) 2017 představila hned několik důležitých pojmů, které budou ozdobou nových Moto Mods.

Společnost vůbec poprvé ukázala mód tiskárny, díky kterým bude moct uživatel vytvářet malé fotografie, a to i na dlouhých cestách. Další „fičurkou“ je takzvaný multi-sim mód. Pomocí toho bude moci majitel zařízení používat až čtyři SIM karty najednou.

Zaujala nás také vylepšená funkce Lego Mindstorms. Jakmile svůj telefon otočíte do správné polohy, velmi chytře naprogramovaný robot pak začne vaše LEGO okamžitě stavět. Aktuálně si ale neumím úplně představit využitelnost tohoto modulu. Zřejmě asi nejsem cílovou skupinou.

Nicméně, nyní se konečně dostáváme k tabletovému doku Moto Mod. Tato myšlenka není pro Motorolu úplně tak novinkou – již v roce 2011 představila Atrix 4G Lapdock, který se později stal populární mezi uživateli Raspberry Pi. ASUS této myšlence také věnoval kus svých financí, a to u série Padfone. Ovšem podle Motoroly má nyní daleko větší smysl, neboť Android 7.0 Nougat disponuje takzvanými multi-okny. 

Sharay Shams dále doplnil, že se již celosvětově prodaly zhruba 3 milióny modelů řady Moto Z, přičemž polovina z nich byla doplněna právě příslušenstvím Moto Mods.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Honza Kopecký

28. 2. 2017, 22:46

Těší mě, že je Motorola i pod vládou Lenova tou správnou cestou. Podle mě je v té modularitě opravdu budoucnost – už jen proto, že jsme v desítkách filmů viděli, jak z jednoho malého zařízení umíme dělat spoustu věcí. Takhle si podle mě lidé představují budoucnost mobilních technologií a to je důvod, proč to může fungovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat