Toshiba začne konkurovat Samsungu v NAND pamětích

Toshiba začne konkurovat Samsungu v NAND pamětích
2017-01-30T07:40:30+02:00
• 30. 1. 2017

Špatné finanční výsledky, které táhnou společnost Toshiba do záporných čísel, zapříčinily začátek procesu, na jehož konci dojde k odštěpení divize zaměřené na výrobu NAND pamětí. Japonský výrobce se koupe v mnohamiliardových ztrátách, takže jedna ze ziskových části půjde do přímého souboje proti Samsungu. Vlastní výroba hardwarových součástek má velký význam pro jihokorejského giganta, protože přináší nejvíce financí do pokladny.

Analytici v zahraničí počítají s tím, že hlavní vedení osamostatní výrobu flash pamětí do konce března tohoto roku. Největší konkurent Western Digital, který mimo jiné v polovině minulého roku odkoupil známý SanDisk, v současné době zaujímá třetí místo na světovém trhu s podílem 17,1 %. Za to Toshiba s podílem 19,8 % bude muset zabrat, aby unikla přenechání své pozice a zároveň dohnala první Samsung s podílem 36,6 %.

Jihokorejskému výrobci v rekordním 4. čtvrtletí 2016 nejvíce pomohla právě výroba paměťových čipů do chytrých telefonů, i přes nepovedený Galaxy Note 7. To částečně živí naději pro Toshibu, která při troše obchodní šikovnosti může postupně navyšovat tržby z prodeje. Nakonec v kuloárech se ještě hovoří o možném spojení s firmou SK Hynix, jakožto pátým největším producentem pamětí RAM.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat