Nvidia představila nové zařízení Shield TV pro streamování obsahu, podporuje rozlišení ve 4K

Nvidia představila nové zařízení Shield TV pro streamování obsahu, podporuje rozlišení ve 4K
2019-04-16T18:01:43+02:00
• 6. 1. 2017

V Las Vegas byla na veletrhu techniky CES 2017 představena nová verze streamovacího zařízení od Nvidie s názvem Shield TV. Novinka kromě samotného zařízení spolu v jednom balení zahrnuje i nové ovladače a speciální stojánek. Díky novince si můžete ze svého pokoje udělat místnost ovládanou hlasem, zařízení je totiž první na světě, které má integrovanou hands free verzi Google Assistant. Navíc bude možné propojit až 200 dalších chytrých zařízení v domácnosti.

4K rozlišení s hlasovým ovládáním a nejnovějším Androidem

Pravděpodobně jde v současnosti o nejlepší a nejvýkonnější streamovací zařízení. Uvnitř se nachází čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra® X1, který je pdoporován 235 jádry grafického procesoru. Operační paměť je o velikosti 3GB. Tento čip navíc podporuje streamování obrazu v rozlišení 4K i s HDR. Kromě kvalitního obrazu je podporována i vyšší kvalita zvuku, a to v podobě podpory zvukového standardu Dolby Atmos.

Přes zařízení bude možné streamovat PC a Android hry. Android hry si můžete nainstalovat díky systému Android 7 přímo do zařízení, které má kapacitu 0,5 TB. Pokud jste fanoušci her od Ubisoftu, tak budeme mít hry pro Shield TV dostupné v den jejich vydání pro PC verzi, takže nebudete muset čekat. Kompletní seznam podporovaných her je na oficiálních stránkách výrobce.

Balení obsahuje herní ovladač, který na jedno nabití vydrží 50 hodin používání. Samotný herní ovladač k dokoupení i pro spoluhráče by neměl přesáhnout hranici 2000 Kč. K tomu je ještě dálkový ovladač, který je možné, díky zabudovanému reproduktoru, ovládat hlasem.

Nový model bude mít dvě varianty: standardní a vylepšenou pro. Předpokládaná cena dražší varianty s celým setem ovladačů i stojánku by neměla přesáhnout deset tisíc korun českých. Zařízení by mělo být ke koupi v naší republice v druhé půlce ledna.

“SHIELD TV je nejpokročilejší streamovací zařízení na světě. Jeho briliantní kvalita obrazu v rozlišení 4K s technologií HDR, nezpochybnitelné kvality v rámci herní produkce a široká nabídka mediálního obsahu zajistí, že se u něj zabaví každý člen rodiny. A díky nové technologii umělé inteligence, vestavěné přímo do nové SHIELD TV, můžete propojit celou svou domácnost a ovládat ji z jediného místa,” dále poznamenal Huang.

 

Zdroje: nvidia.com, nvidia.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat