Jolla jako nový hráč na poli s hodinkami?

Jolla jako nový hráč na poli s hodinkami?
2016-12-07T08:15:15+02:00
• 7. 12. 2016

Společnost Jolla chtěla zazářit na trhu s mobilními telefony. Tvůrci chtěli vytvořit další operační mobilní systém, který mohl časem konkurovat Androidu, iOS a Windows Phone/Windows 10 Mobile. Ačkoliv se již nemusí trápit kvůli systému od Microsoftu, tak se stále nedaří nějaké výraznější prosazení Sailfish OS od Jolly.

sailfish_watch_header-1024x583

Sice nedávno došlo k posunu na ruském trhu, tak se stále nejedná o systém, který by měl jasnou budoucnost. Naštěstí tvůrcům nechybí elán a snaží se dál. Novým trhem, kde by se Jolla pokusila uspět, je právě ten s hodinkami.

Zatím máme k dispozici ukázku, jak by takové hodinky mohly vypadat, respektive systém. K dispozici máme video ukazující Sailfish Watch – běží na hodinkách určených pro Android Wear.

Jedná se pouze o ukázku toho, co bylo dosaženo za pouhých několik týdnů vývoje a portace. K finálnímu produktu má systém Sailfish OS ještě daleko. Samozřejmě je zde otázka, jestli je šance na prosazení v tomto segmentu trhu.

Zde dominují společnosti jako FitBit, Samsung či Apple. Každý nabízí svůj vlastní operační systém, přičemž poslední dvě se soustřeďují na kompatibilitu jen se svými smartphony. Pak zde máme ještě Android Wear od Googlu, který si poradí do jisté míry i s iOS.

sailfish_watch

Snažení společnosti Jolla je úctyhodné a pro Sailfish Watch OS by musel být nalezen ten správný výrobce se sílou prosazení na trhu.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat