Google Contributor se dočká restartu

Google Contributor se dočká restartu
2016-12-19T07:45:56+02:00
• 19. 12. 2016

Internet, respektive webové stránky prožívají nelehkou dobu. Na jedné straně jsou majitelé, kteří chtějí vydělávat peníze na publikovaném obsahu, na straně druhé jsou uživatelé, kteří chtějí minimum reklam, nejlépe žádné.

Některé subjekty se uchylují k modelu založeném na přímé platbě za obsah, jiní integrují sofistikovanější systémy pro zobrazování reklam. Uživatelé se pak snaží využívat software na blokování reklam. Jedná se tak o začarovaný kruh, kde nechce ustoupit ani jedna strana, až na výjimky.

Google Contributor

I z tohoto důvodu Google spustil službu Contributor. Pomocí ní mohli uživatelé platit měsíční příspěvek, za což se jim zobrazovalo méně reklam na webech, které mají integrované reklamy od Googlu. Bohužel byla tato služba dost omezené, aspoň co se týče dostupnosti.

Nyní jsme se dozvěděli, že Google Contributor končí a v podstatě se mělo jednat o test. Avšak dojde k restartování někdy v roce 2017 – bude spuštěna nová verze. Dalo by se předpokládat, že tato služba bude dostupnější pro větší počet webů a také uživatelů.

Ač se jedná na jednu stranu o smutnou zprávu, tak je naštěstí dobré to, že se Google nevzdává a snaží se přijít s alternativou k současnému stavu na internetu. Samozřejmě lze namítnout, že je lepší si pořídit software pro blokování reklam, ale zde peníze neplynou směrem k tvůrcům obsahu, ale jen do kapes vývojářů a společností, které přinášejí jen nástroj na blokování.

Google Contributor

V případě Googlu dochází k posílání financí tvůrcům obsahu. Jedná se tak o kompromis, který má šanci na přijetí na obou stranách současně. Pokud dojde k úspěšnému restartování, mohli bychom se dočkat doby, kdy na webech uvidíme minimum reklam, což potěší nejvíce ty, kteří prochází obsah na mobilním zařízení.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat