Unikly specifikace prémiového Huawei Mate 9

Unikly specifikace prémiového Huawei Mate 9
2016-11-01T15:46:12+02:00
• 1. 11. 2016
1

Čínský výrobce telekomunikační techniky a mobilních telefonů Huawei připravuje uvedení nového smartphonu Mate 9. Ještě před oficiálním představením unikly na internet fotografie a některé specifikace chytrého telefonu. A zatím vše nasvědčuje tomu, že se bude jednat o zajímavý kousek.

huawei-honor-7-1-1024x540

Odhalení velikého smartphonu již brzy

Huawei zveřejnil pozvánky pro novináře na tiskovou konferenci, která se bude konat 3. listopadu, čili za pár dní. Podle slov výrobce budou představeny inovace a zajímavé novinky. Konference se koná v Mnichově v Německu a pro proslýchá se, že právě zde bude představen další model ze slavné řady Mate, nyní již s pořadovým číslem 9.

Ještě před samotným oficiálním představením unikly některé specifikace. Zda jsou pravdivé, se již brzy dozvíme. Například by nový Mate 9 mohl mít veliký 5,9″ QHD displej, 4 GB operační paměti a 64 interní paměti. Taktéž by měla být uvedena na trh prémiová varianta, která bude mít 6 GB operační paměti a vnitřní úložiště o velikosti 256 GB. Procesor bude u obou modelů osmijádrový, taktovaný na 2,6 GHz. Baterie podle zvěstí bude mít kapacitu 4 000 mAh. Snad to bude dostatečná kapacita.

huawei-mate-9-big1

Podle zvěstí a fotografií bude tělo celokovové a u základní verze bude displej standardní, u prémiové bude displej zahnutý. Na zadní straně telefonu bude duální fotoaparát. Jeden s rozlišením 20 MPx a druhý 12 MPx. Evidentně Huawei posouvá hranice duálních fotoaparátů ještě dále, protože u posledního modelu Huawei P9 měly oba fotoaparáty 12 MPx. Pod oběma fotoaparáty bude dnes již běžná čtečka otisků prstů. Tradičně by výrobcem čoček měla být firma Leica.

mate9

Telefon by měl dorazit se systémem Android 7 s vlastní nástavbou Emotion UI. Mezi další zajímavosti patří například nabíjení přes USB-C kabel, nebo tvrzené sklo Gorilla Glass 4. Cena se pravděpodobně vyšplhá k 700 amerických dolarů, což je v přepočtu přes 17 000 Kč.

Zdroje: phonearena.com, androidheadlines.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Tak jsou to specializace nebo specifikace?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat