Oracle chce znovu před soud kvůli Androidu

Oracle chce znovu před soud kvůli Androidu
2016-11-01T14:30:34+02:00
• 1. 11. 2016
1

Firmy Google a Oracle již v roce 2010 stanuly před soudem ohledně operačního systému Android. Oraclu se nelíbilo, že Google při tvorbě mobilního operačního systému využíval Javu způsobem, který odporoval licenčním podmínkám. Soud byl ale opačného názoru. Žádného odškodnění se tehdy Oracle nedočkal. Jenže celý spor očividně není u konce.

google-android-oracle

Žádost o obnovu řízení byla Oraclu již jednou zamítnuta. Oracle proto musí buď zpochybnit výsledky prvního soudního řízení, o kterém jsem se zmiňoval v úvodu článku, nebo přednést zcela nové informace. Android má v tomto případě poměrně značnou výhodu v tom, že se jedná o open-source produkt. Jakékoliv námitky proti licenčním ujednáním musí být velmi dobře zdokumentované a podložené.

A Oracle tyto důvody chce prezentovat před federálním soudem. Zatím však zástupci společnosti veřejnost neseznámili s tím, co mají v rukávu. Tomuto rozhodnutí se není co divit. Více informací se jistě dozvíme po řádné prezentaci. Jedno je však jisté, Oracle se lehce nevzdá. A ačkoliv tato společnost nechce být označována jako patentový troll, zcela jistě jde i v tomto případě o veliké peníze.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Ján Valkovič

2. 11. 2016, 18:23

Ide aj o peniaze, ale spor je sledovany aj(hlavne) kvoli tomu, ze ide o moznost patentovat si API, resp. neskôr sa to vyvinulo o to, či je možné používať API v rámci fair-use.
(Ak by kohosi zaujimali detaily sporu, tak odporucam http://arstechnica.com/series/series-oracle-v-google/ )

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat