Hangouts 14 – drobná vylepšení i podpora zkratek

Hangouts 14 – drobná vylepšení i podpora zkratek
2016-11-01T16:44:37+02:00
• 1. 11. 2016
1

Před více než měsícem byla aplikace Hangouts povýšena na verzi 13, v zásadě však nepřinesla mnoho výrazných změn. V rámci protlačování Hangouts do obchodní sféry museli vývojáři implementovat několik novinek, čtrnáctá verze na sebe tedy nenechala dlouho čekat. Změny se projevily zejména v nastavení skupinových konverzací, aplikace ode dneška podporuje také zkratky (shortcuts).

Hangouts

Již nahlédnutí a rozebrání kódu verze 13 naznačovalo integraci zkratek, které měly být dostupné v Androidu 7.1. V případě, že vlastníte některé ze zařízení s nejnovějším Androidem, nebo používáte některý z alternativních launcherů, bude tohle vylepšení dostupné i pro vás. Zkratky přináší rychlé vyvolání akcí, v Hangouts se konkrétně jedná o zahájení nové konverzace či možnost hovoru nebo videohovoru.

Hangout 14 Hangout 14 Hangouts 14

K dalším změnám došlo při samotném stisku plovoucího tlačítka vpravo dole. To již dále neumožňuje přímé vytvoření skupinové konverzace, tato možnost je nyní dostupná po kliknutí na akci Nová konverzace. Teprve tam můžete označit lidi, se kterými chcete komunikovat. Celkově se prostředí pro přidávání účastníků pozměnilo, i když jen nepatrně.

Vylepšení se dotkla také nastavení konverzací. To bylo značně zjednodušeno – možnost Lidé & Nastavení se rozdělila na dvě na sobě nezávislé části Lidé a Nastavení. Několik dalších akcí se buď přesunulo, nebo zmizelo úplně, například vypínání historie se nyní nachází v sekci Možnosti.

logo-app Hangouts Google Inc. Zdarma ANDROID

Pokud vám aktualizace ještě nepřišla oficiální cestou, můžete si z webu APKMirror na vlastní nebezpeční stáhnout instalační APK balíček.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

René Fírek

1. 11. 2016, 19:57

Dá se přes Hangouts telefonovat přes GSM i když nemám zaplacený Hangouts kredit? Jako výchozí GSM program. Mám dojem, že kdysi to slo. Diky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat