Huawei Mate 9 Pro bude mít zahnutý QHD displej, představení proběhne 3. listopadu aktualizováno

Huawei Mate 9 Pro bude mít zahnutý QHD displej, představení proběhne 3. listopadu [aktualizováno]
2016-10-22T21:00:44+02:00
• 22. 10. 2016
4

Aktualizováno 22. 10.

Jeden z posledních úniků prozradil, že kromě klasické verze Huawei Mate 9 přijde i varianta se zahnutým displejem. Nyní máme k dispozici render zahnutého telefonu ve vysoké kvalitě a kromě toho byl odhalen i oficiální název, Mate 9 Pro.

mate9pro

Dvojice novinek je pojmenována podle newyorských čtvrtí – „plochý“ Mate 9 nese označení Manhattan, zatímco ten se zahnutým displejem je nazýván Long Island. Název však není to jediné, v čem se dvojice novinek liší. Klasická varianta bude disponovat 5,9″ displejem s FullHD rozlišením a Mate 9 Pro nabídne stejně velký displej s rozlišením QHD. Sám Huawei dosud označoval QHD rozlišení jako zbytečné, u nového modelu však k navýšení přistoupil zejména kvůli lepšímu požitku z platformy Daydream VR.

Několik lidí, kteří jsou seznámeni s plány čínského výrobce, taktéž potvrdili, že jen verze Pro by na trh měla přijít s již předinstalovaným systémem Android 7.0 Nougat. K představení dojde již 3. listopadu na tiskové konferenci v Mnichově, zda bude představení vysíláno online, se zatím neví.

Aktualizováno 28. 9.

Po měsíci odmlky o sobě opět dává vědět Huawei Mate 9. Nyní se nám již naskýtá pohled na veškeré barevné varianty a získáváme i lepší představu o finální podobě nového top modelu. Rendery zveřejněné na čínské síti Weibo odhalují celkem 8 barevných provedení, i když některé varianty jsou si velice podobné.

Potvrzuje se mimo jiné i přítomnost duálního fotoaparátu, který tentokrát mezi čočkami nese označení Leica. Zřejmě ale nepůjde o totožnou dvojici fotoaparátů, jako u Huawei P9. Fotoaparát u Mate 9 by měl disponovat snímači o světelnosti f/2.0, což je zlepšení oproti hodnotě f/2.2 u modelu P9.

huawei-mate-9-1 huawei-mate-9-2 huawei-mate-9-3 huawei-mate-9-4 huawei-mate-9-5 huawei-mate-9-6 huawei-mate-9-7 huawei-mate-9-8

Kromě samotných renderů máme k dispozici i snímek prezentující všechny možné hardwarové konfigurace, včetně cen a dostupných barev pro každou z nich. Varianta se 4 GB RAM a 64GB úložištěm údajně přijde na 480 dolarů (~11 549 Kč), verze s totožnou pamětí, avšak dvojnásobným úložištěm, bude stát 580 dolarů (~13 955 Kč) a nejlepší možná verze se 6 GB RAM a 256GB úložištěm bude stát rovných 700 dolarů (~16 845 Kč).

huawei-mate-9-price-leak

Krom toho se můžeme těšit například na dosud nepředstavený procesor Kirin 960, složený z nejnovějších jader Cortex-A73. Mate 9 by měl také jako zcela první přijít s nástavbou EMUI 5.0, která již bude založena na Androidu 7.0 Nougat.

Již tedy víme téměř vše, ale stále visí otazník nad termínem představení či dostupností. Velmi pravděpodobně lze očekávat představení někdy okolo 18. listopadu, čemuž napovídá datum vyobrazené na nových renderech. V úvahu ale připadá i konec října, což ovšem není nijak potvrzené a lze o tom tedy zatím jen spekulovat.

Aktualizováno 22. 8.

Zatímco ve většině případů nejdříve uniknou rendery a až posléze fotografie, u Huawei Mate 9 se setkáváme s opačným jevem. Před týdnem jsme vás prostřednictvím tohoto článku seznámili se snímky připravovaného modelu a dnes navíc přidáváme rendery, které by měly ukazovat údajnou podobu nového top modelu.

gsmarena_002 gsmarena_003

Pokud srovnáme dřívější fotografie s novými rendery, na první pohled lze bez většího zaváhání usoudit, že se v obou případech jedná o totožné zařízení. Největší zájem upoutává zřejmě dvojitý fotoaparát, který zde na rozdíl od ostatních modelů Huawei není v poloze horizontální, ale vertikální. V tuto chvíli se neví, zda bude i v tomto případě fotoaparát disponovat označením Leica, jako tomu bylo u Huawei P9.

gsmarena_004

U fotoaparátu se setkáváme ještě s jednou nejasností, a tou je jeho rozlišení. Zatímco uniklé testy z benchmarku poukazují na hodnotu 12 MPx, veškeré ostatní úniky tvrdí, že půjde o 20MPx senzor. Necháme se tedy překvapit, s čím nakonec Huawei přijde.

Prozatím se zdá, že Mate 9 se své premiéry na veletrhu IFA nedočká, jelikož Huawei zde má prezentaci již 1. září. Budeme si tedy ještě několik týdnů muset počkat, pokud ovšem Huawei nepřekvapí již za několik dnů na zmiňovaném berlínském veletrhu.

Původní článek 14. 8.

Model Mate 8 od Huawei byl představen ke konci loňského roku a i letos bychom se v podobném termínu měli dočkat jeho nástupce, Huawei Mate 9. Internetem již kolují všemožné spekulace, ale dosud se neobjevily fotografie. To se nyní mění, jelikož máme k dispozici dvojici fotografií ukazující údajnou podobu konstrukce nadcházejícího modelu.

Na první pohled je telefon tvarem i rozmístěním či vzhledem jednotlivých prvků velice podobný svému předchůdci, přesto však můžeme narazit na několik zásadních odlišností. Předchůdce i nastávající novinka se téměř shodují tvarem a celkově základní podobou. Stále se tedy setkáváme s kovovou konstrukcí doplněnou o dva plastové díly nahoře a dole.

Takřka neměnná je i spodní hrana, kde máme symetricky rozmístěné mřížky reproduktoru a mikrofonu společně s otvory pro šroubky. Uprostřed se pak nachází výřez – soudě dle oválného tvaru pravděpodobně pro konektor USB-C.

Huawei Mate 9 Huawei Mate 9

Nyní se však dostáváme k zajímavějším částem, kde již došlo k několika výraznějším změnám oproti předchozím modelům. Řeč je o vrchní polovině zadní strany, kde tentokrát nově nalézáme oválný modul pro dvojici fotoaparátů.

Zatím bohužel nevíme, jakým způsobem bude dvojitý fotoaparát využit. Buď bude mít každý senzor jiný úhel záběru, nebo půjde o podobnou technologii, jako u Huawei P9, což je pravděpodobnější vhledem k tomu, že Mate 9 pochází z dílny stejného výrobce.

Okolo se pak nachází ještě další dva výřezy, z nichž jeden je pro přisvětlovací LED diodu a v druhém bychom mohli naleznout laserové ostření. O pár milimetrů níže se již tradičně setkáváme s výřezem pro čtečku otisků prstů.

Jako zajímavost stojí za zmínku i logo FLOWDE ve spodní části. Nenechte se jím nijak zmást, přestože je to jeho účel. Huawei ve stádiu příprav používá na telefonech falešné značky, aby si připravovaný hardware s pravým výrobcem na první pohled nikdo nespojoval.

I když to z fotografií poznat nelze, víme již z dřívějších úniků, že Mate 9 bude disponovat 5,9palcovým FullHD displejem. Procesor bude typicky Kirin, zřejmě osmijádrový, taktovaný na 2,6 GHz. Paměť RAM dostane 4 GB a u úložiště očekáváme prostor o velikosti 64 GB, samozřejmě s možností rozšíření microSD kartou. Fotoaparát by měl mít rozlišení 16 MPx, přičemž přední kamerka dostane 8 MPx.

Zdroje: androidcentral.com, gsmarena.com, nowhereelse.fr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Vypadá jak S7 Edge???? ale jinak luxusní kousek

vypada moc dobře,ale jestli ho u nás nezabije tak trochu cena,že bych ho vyměnil za P9?

Tomas Keller

28. 9. 2016, 18:08

Vypadá hodně dobře! Jsem zvědavý, kdy se objeví :) Taky jsem zvědavý, kdy přijde EMUI 5 na ostatní telefony.

vypadá dobře!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat