Komerční banka chystá univerzální aplikaci pro Windows, přes NFC s ní však nezaplatíte

Komerční banka chystá univerzální aplikaci pro Windows, přes NFC s ní však nezaplatíte
2016-11-25T07:00:36+02:00
• 25. 11. 2016

Letos v srpnu jsme informovali o spuštění nové aplikace mobilního bankovnictví Komerční banky pro Android a iOS. Na tiskové konferenci bylo v ten den mimo jiné oznámeno, že se během podzimu dočkáme zcela nové, takzvané univerzální, aplikace i pro Windows a Windows 10 Mobile. Tento týden došlo ke spuštění beta testování nové aplikace a do několika málo týdnů se dočká i široká veřejnost.

KB - Bezkontaktní platba mobilním telefonem

Windows 10 Mobile zhruba od poloviny letošního roku plně podporuje HCE platby, což je placení telefonem skrze NFC anténu. HCE na Windows 10 Mobile funguje jak v kombinaci se zabezpečenou SIM kartou, tak i samostatně bez tohoto prvku, tedy stejně, jako u Androidu.

Co však uživatele telefonů s Windows 10 Mobile nepotěší, je informace, že nová aplikace nebude HCE platby podporovat. Důvodem ale není zanedbávání menšinové platformy či neochota Komerční banky. Za vše může společnost Worldline, která pro Komerční banku zajišťuje technické řešení HCE.

nfc-windows-10-mobile

Společnost Worldline nemá pro Windows 10 Mobile SDK, tedy nástroje nezbytné pro vývoj. Tím pádem Komerční banka nemůže na HCE platbách pro Windows 10 Mobile pracovat, i když by sama chtěla. Naší redakci tuto informaci potvrdil Petr Kovář, vedoucí specialista rozvoje distribučních kanálů a inovací Komerční banky.

Uživatelé (nejen) mobilních Windows se stále mohou těšit na novou a pokrokovou aplikaci se stejnou funkcionalitou, kterou disponují aplikace konkurenčních platforem. Se svým telefonem však v obchodech nezaplatí, alespoň ne do doby, než společnost Worldline vytvoří potřebné SDK pro tuto platformu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat