Google uvedl řadu VR aplikací, přinesou zábavu i vzdělání

Google uvedl řadu VR aplikací, přinesou zábavu i vzdělání
2016-11-12T23:40:33+02:00
• 10. 11. 2016
2

Před několika dny jsme vás informovali o aktualizaci služby Daydream VR, která nepřinesla jen oficiální podporu pro telefony Google Pixel, ale hlavně přípravu na spuštění dalších aplikací pro virtuální realitu. Google jich zveřejnil požehnaně, přinesou zážitky zejména v oblasti kultury či zábavy.

Aplikace pro Daydream oficiálně

Brýle Daydream View byly představeny už 4. října na konferenci Googlu, do prodeje se však dostaly teprve nedávno. V obchodě Play se nyní objevila jejich oficiální aplikace, která přehledně zobrazuje služby podporované platformou Daydream. Výčet prozatím není příliš obsáhlý, vzhledem k obrovskému boomu virtuální reality se však dá očekávat, že se v budoucnu výrazně rozšíří.

Aplikace Daydream Aplikace Daydream Aplikace Daydream

Instalace z Google Play je kompatibilní pouze se zařízeními Pixel, na portálu APKMirror se už ale objevil APK balíček (funguje na Androidu 7.0+).

logo-app Daydream Google Inc. Zdarma ANDROID

YouTube VR a Filmy Play aneb pohlcující zábava

Popularizace virtuální reality dala vzniknout zcela novému zážitku ze sledování zdánlivě obyčejného videa. Aplikace YouTube VR má tento dojem ještě více prohloubit a vtáhnout uživatele do děje, například sledováním koncertu z řad publika. K dispozici budou také stále se rozšířující 360° videa. Vyhledávání a brouzdání aplikací bude možné buď skrze hlas nebo virtuální klávesnici.

YoutubeVR

I zde se dá očekávat, že seznam videí bude postupně nabývat a nějakým způsobem se třídit do kategorií pro přehlednost. APK balíček je k dispozici na webu APKMirror.

logo-app YouTube VR Google Inc. Zdarma ANDROID

Co se týče služby Filmy & TV Play, ta v následujících týdnech nabídne sledování vybraných filmů či seriálů nejen skrze brýle s podporou platformy Daydream. Rozborka kódu ukázala, že služba bude nejspíše podporovat také Google Cardboard. Mluví se také o offline módu.

Trocha kultury s Google Arts a Culture VR

Prozatím poslední počin Googlu je aplikace Google Arts & Culture VR, která se vyskytuje na pomyslné hranici zábavy a vzdělání. Uživatel bude mít v blízké době možnost procházet se muzei a uměleckými galeriemi po celém světě, přičemž bude doprovázen ústním projevem průvodce. V rámci interakce bude umožněno například přiblížení zvoleného obrazu v galerii.

Culture VR

Verze 1.0 je dostupná v obchodě Google Play nebo na webu APKMirror (Android 7.0+).

logo-app Google Arts & Culture VR Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Daydream byl super nápad, ale prakticky ho zničili, když nedovolili podporu prakticky žádných telefonů, takže já se svým Huaweiem a VR brýlemi https://www.vrbox.cz/vr-bryle/vr-case-3-plus/ si s Daydream appkama ani neškrtnu a fakt Pixel se mi kupovat jenom kvůli tomu nechce, no budu si muset vystačit s aplikacemi cardboard

Daydream bude fungovat paralelně s Cardboard nebo dojde k nějakému slučování?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat