Fotografie z Unsplash jako pozadí pro vaše zařízení

Fotografie z Unsplash jako pozadí pro vaše zařízení
2016-11-23T07:00:52+02:00
• 23. 11. 2016

Najít v obchodě Google Play aplikaci s tapetami není takový problém, jsou jich tisíce. Trojice appek Cuto, Frame a Wallrey je přesto něčím výjimečná – jejich vývojáři si své vysoké hodnocení totiž nevydobyli na obrovském množství tapet, ale na pečlivém výběru jen těch opravdu nejlepších.

Zmiňované aplikace vychází z fotografického portálu Unsplash, který je založen na licenci Creative Commons Zero (ve zkratce to znamená, že kdokoliv může cokoliv používat a šířit zcela zdarma, a to i pro komerční účely). Všechny úžasné snímky tedy pochází od umělců z celého světa a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Cuto Wallpaper

Cuto si zakládá na minimalistickém designu, mimo jiné nabízí i něco navíc oproti aplikacím podobného rázu. Hlavní stránka je tvořena fotografiemi, přičemž zde moc dalších ovládacích prvků nenajdeme. V pravém horním rohu jsou umístěny informace o aplikaci včetně chytrého sloganu „Možná zde nenajdete hromadu obrázků, ale rozhodně najdete ty, které stojí za vyzkoušení.“

Potěší sekce se snímky, které byly označeny vlajkou jako oblíbené. Pokročilejší funkce jsou k dispozici po kliknutí na vybranou fotografii. Tady Cuto kromě klasických možností nabízí změnu expozice či nastavení fotografie jako tapetu chytrých hodinek.

cuto cuto cuto

logo-app Cuto Wallpaper sspai.com Zdarma ANDROID

Frame – Wallpapers

Frame od malajsijského vývojáře cw fei si taktéž zakládá na jednoduchosti, a ačkoliv nenabízí žádné extra funkce, výběrem pozadí ohromí. Obsahuje převážně snímky s tematikou přírody a architektury.

Prostředí se skládá ze čtyř horizontálních obrazovek, mezi nimiž se uživatel pohybuje táhnutím prstu doleva či doprava. Na první obrazovce najdeme položku Photo of the day, v překladu fotografii dne, na dalších potom populární a doporučené tapety. Čtvrtá obrazovka obsahuje informace o aplikaci, možnost ji ohodnotit či vybrat rozlišení fotografií.

frame frame frame

logo-app Frame - Wallpapers cw fei Zdarma ANDROID

WallRey – Elegant HD Wallpapers

Trojici uzavírá aplikace WallRey, která je díky velice širokému výběru fotografií vhodná pro náročnější uživatele. Nabízí podobné vlastnosti jako webové rozhraní Unsplash – denní aktualizaci a kolekce s různorodými tématy. Oproti aplikacím Cuto a Frame řadí snímky do sedmi kategorií (abstraktní, budovy, jídlo a pití, příroda, objekty, lidé, technologie).

V současnosti je na výběr více než sto tisíc fotografií ve vysoké kvalitě. Tvůrce neopomenul ani placenou Pro verzi, která však za 60 korun nenabízí žádné extra funkce.

wallrey wallrey wallrey

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat