Xioami Mi5c (Meri) – uniká cena i podoba

Xioami Mi5c (Meri) – uniká cena i podoba
2016-11-25T10:09:21+02:00
• 25. 11. 2016

Xiaomi připravuje nový telefon Mi5c (Meri), který je odlehčenou verzí současného top modelu Xiaomi Mi5. V říjnu jsme spatřili první fotografie připravovaného modelu. Nyní, před samotným oficiálním představením, unikla cena očekávaného telefonu.

xiaomi-mi5c

Skvělý poměr cena/výkon

S nechtěně odtajněnou cenou se blíží i oficiální představení a zahájení prodeje. Nástupce výkonného modelu Mi5 bude stát podle uniklého letáčku 999 yanů, což je v přepočtu 144 amerických dolarů. Na české koruny to dělá 3 700 Kč. Mnoho přesných specifikací modelu zatím není známých, ale dle uskutečněných benchmarkových testů Antutu by měl dosáhnout necelých 70 tisíc bodů, což je o polovinu méně než jeho starší bratr Mi5, který je ale zároveň dvakrát tak dražší. Podle dostupných údajů bude Meri disponovat 3 GB RAM, 64 GB ROM, Androidem 6 s nadstavbou MIUI 8 a procesor taktovaný na 2,2 GHz (pravděpodobně MediaTek Helio).

Oficiálního představení se dočkáme pravděpodobně v prosinci tohoto roku. Jelikož se jedná o odlehčený model řady Mi5, pravděpodobně nebude mít otevřenou frekvenci 800 MHz, takže pro české země opět nevyužitelný. Ale třeba nás nyní Xioami překvapí.

meri

Zdroje: m.gsmarena.com, xiaomitoday.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat