Apple rozšiřuje mapy s ukazatelem hustoty provozu do dalších zemí

Apple rozšiřuje mapy s ukazatelem hustoty provozu do dalších zemí
2016-11-12T10:42:24+02:00
• 12. 11. 2016

Apple mapy, stejně jako Google Maps, poskytují real timové ukázání, jaká je kde doprava. Zda jsou silnice ucpané, nebo průjezdné. Google zakoupil aplikaci Waze, která se zobrazováním dopravní vytížeností zabývala, a tak můžete sledovat provoz skoro po celém světě. Apple země se zobrazením hustoty provozu doplňuje postupně.

apple_maps

Které země byly doplněny?

Do seznamu zemí s možností zobrazení hustoty dopravy se nedávno přidalo Bulharsko, Slovinsko a naši bratři Slováci. Rozrostl se tak seznam evropských zemí, které už dopravu na Apple mapách ukazují. Celkem je na světě dostupných čtyřicet zemí, mezi kterými je i Česká republika.

Hustota dopravy je na mapách zobrazována standardně, tedy červené označení silnice znamená největší hustotu. Oranžová znamená hustší provoz, nikoli však ucpanou silnici, jak tomu může být u červené barvy. Zelená značí běžně průjezdnou vozovku bez komplikací. S hustotou dopravy se také počítá při zjišťování nejrychlejší cesty do požadovaného cíle.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat