Prohlížeč od Seznamu překládá stránky a je dostupný i pro Winodws 10 Mobile

Prohlížeč od Seznamu překládá stránky a je dostupný i pro Winodws 10 Mobile
2016-10-21T07:30:06+02:00
• 21. 10. 2016

Jedna z největších českých firem Seznam.cz se pochlubila s novinkou, která se týká jejího mobilního webového prohlížeče. Ano, řeč je o prohlížeči pod názvem Seznam.cz. Ten nově konečně překládá celé stránky a dá se také stáhnout i do Windows 10 Mobile.

Webový prohlížeč od tuzemské společnosti tu s námi již nějaký ten pátek je. Za tu dobu jsme se dočkali hned několika zásadních aktualizací. Stejnojmenný internetový prohlížeč, který denně použije více než 350 tisíc uživatelů z České republiky, přichází s několika novinkami, a to pro mobilní operační systémy.

Aktivní uživatelé, kteří používají Seznam.cz na svém počítači, se nově dočkali překladače celých webových stránek, a to z angličtiny do češtiny. Vývojáři však nezapomněli ani na majitele chytrých telefonů či tabletů, neboť mobilní verze nabízí zcela novou grafickou podobu a přibyla jim i takzvaná zpravodajská funkce.

Jestliže tedy budete procházet vámi zadaný web, můžete jednoduše kliknout na ikonku psa v adresním řádku prohlížeče. Ten vám poté nabídne rozšiřující obsah z jiných zdrojů na internetu. Prohlížeče se taktéž dočkali majitelé zařízení s Windows 10 Mobile.

Nový překladač stránek

Seznam.cz dnes spouští překladač celých webových stránek, který je lidem po ruce přímo při brouzdání internetem v prohlížeči.

„Občas na internetu zavítáme na cizojazyčné stránky. Ne každý člověk ovládá angličtinu, proto web buď opustí, nebo pracně kopíruje text, který pak vkládá do internetových překladačů. S prohlížečem od Seznam.cz tato nutnost odpadá. Pomocník pes Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu,“ vysvětluje Lukáš Kovač, produktový manažer prohlížeče Seznam.cz.

Ten mimo jiné doplňuje, že „na své si přijdou i ti, kteří angličtině rozumí, ale sem tam jim vypadne slovíčko z hlavy. Konkrétní výraz a nově teď i celou větu nebo odstavec stačí označit a pravým kliknutím ji jednoduše přeložíte.“

A angličtinou to nekončí. Seznam.cz má v plánu postupně přidat i další jazyky a funkci překládání webových stránek brzy uvede i do mobilních telefonů.

seznam-cz

Seznam.cz také pro Windows 10 Mobile

Ovšem ještě větší novinkou je dostupnost prohlížeče na málo podporovaném Windows 10 Mobile. Česká společnost tak k Androidu a iOS aplikacím přidává třetí. Od včerejšího dne, tedy 18. října 2016, mohou lidé ve všech třech aplikacích najít zpravodajského psa, kterému firma říká Krasty. Jedná se o funkci, díky které je možné dohledávat k právě prohlíženým článkům doplňující informace či související obsah.

„Máme vizi, jak lidem brouzdání po internetu ještě více zpříjemnit. Chceme pomocníka psa Krastyho všude tam, kde může ve správnou chvíli poskytnout užitečné informace. Takže zatímco v případě překladače čerpá z našeho Slovníku, tak u zpravodajské funkce využívá Vyhledávání. Tyto vychytávky šetří lidem čas,“ 

„I díky nim pořád roste počet uživatelů. Prohlížeč Seznam.cz si už denně otevře přibližně 350 tisíc lidí na mobilních zařízeních a týdně pak více jak 110 tisíc lidí na desktopech, proto jej naši vývojáři neustále ladí. Aktuálně upravili i jeho grafickou podobu. V Android a iOS verzi přesunuli tlačítko S pro návrat na domovskou stránku Seznam.cz z levého horního rohu na spodní lištu, aby bylo blíže palci a lépe dostupné pro rychlé ovládání.“ vysvětluje Lukáš Kovač  

Aktualizace i pro tabletovou verzi

Vývojáři prohlížeče Seznam.cz se zaměřili i na tabletové rozhraní. Tabletové a mobilní Andoid i iOS aplikace získaly současně intuitivnější přidávání stránek do oblíbených a iOS je díky optimalizaci viditelně svižnější.

„Předělali jsme jednotlivé panely tak, aby se otevíraly vedle sebe stejně jako v prohlížeči na počítači.Ovládání tabletu je totiž díky velikosti displeje blíže k počítači než k mobilu,“

„Lidé v tabletech určitě ocení i možnost otevření anonymního panelu jednoduše mezi ty ostatní.“ popisuje Lukáš Kováč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat