BlackBerry oficiálně odhalilo DTEK60

BlackBerry oficiálně odhalilo DTEK60
2016-10-28T11:05:41+02:00
• 28. 10. 2016

Společnost BlackBerry konečně utáhla kohoutky spekulacím a oficiálně odhalila model DTEK60, který má mimochodem spoustu společného s telefonem TCL 950. Kanadský výrobce využil hlavně designového zpracování a vnitřní sestavu od čínské firmy, k němuž bylo pouze připojeno vlastní softwarové řešení. Prodej odstartoval už 25. října přes oficiální obchod BlackBerry, kde vychází na 499 dolarů (tj. cca 12 353 Kč).

blackberry-dtek60-1 blackberry-dtek60-2

Kovový rámeček z obou stran drží skleněné části, což jednoznačně budí prémiový dojem. Vpředu se nachází 5,5palcový displej s rozlišením 2 560 x 1 440 pixelů a 8megapixelová kamerka. Hardwarovou část zastupuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 od Qualcommu, 4GB operační paměť RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Výdrž zajišťuje baterie o velikosti 3 000 mAh s podporou Quick Charge 3.0.

Na zádech dominuje 21megapixelový senzor fotoaparátu, přisvětlovací LED dioda a snímač otisků prstů. Další výbava pokračuje USB konektorem typu C a systémem Android ve verzi 6.0 Marshmallow, který je prošpikovaný funkcemi od BlackBerry. Navíc se má brzy ukázat aktualizace na nejnovější Android 7.0 Nougat. Nová vlaštovka možná potěší zaryté fanoušky značky, ale určitě bychom raději viděli novinku s hardwarovou klávesnicí.

blackberry-dtek60-3 blackberry-dtek60-4

Zdroj: blogs.blackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat