Google inovuje reklamní systémy pro aplikace a video

Google inovuje reklamní systémy pro aplikace a video
2016-09-19T12:45:33+02:00
• 19. 9. 2016

Google se snaží prakticky nepřetržitě vylepšovat své reklamní systémy. Mezi poslední změny tohoto giganta patří zaměření se na mobilní aplikace a videa. Konkrétně došlo k představení nové generace Universal App Campaigns a také představení formátu TrueView for action.

V první části se tedy budeme věnovat nové verzi Universal App Campaigns. Tento systém dokáže v reálném čase upravovat reklamu klientů tak, aby se pro něj stala co nejhodnotnější. To vše dokáže propočítávat napříč Google aplikacemi. Jedním z prvních testerů nové verze byla společnost Trivago.

trivago_google_uac_9-7-2016

Ukázka průchodu uživatele aplikací Trivago, zdroj: Adwords

Tato společnost hledala ty uživatele, kteří s největší pravděpodobností kliknou na nabídku hotelů a skrze jejich aplikaci si zarezervují pokoj. Testování prokázalo, že se zákazníci v aplikaci stali mnohem cennějším zdrojem pro obchodní výsledky. Pomocí nového systému je třeba možné lépe predikovat chování uživatelů na internetu.

Pro Trivago se jedná například o to, že uživatelé, kteří skutečně dojdou až k objednávce hotelového pokoje, obvykle na YouTube sledují cestovní vlogy. Google proto těmto uživatelům ukáže reklamu na Trivago. A to je právě jeden z nejdůležitějších benefitů Universal App Campaigns.

Druhé vylepšení se týká formátu TrueView. Tohoto formátu jste si jistě při přehrávání videí na YouTube již mohli všimnout. Odkaz TrueView odkazoval na to, abyste si stáhli aplikaci nebo provedli nákup něčeho. TrueView for action je ale novinka, která společnostem umožňuje mnohem lépe interagovat s uživatelem. Pomocí nového formátu tak uživatelé mohou například na jedno kliknutí objednat pokoj, přihlásit se k odběru newsletteru nebo přímo objednat nějakou službu.

trueview-for-action-mazda

Ukázka TrueView for action pro Mazdu, zdroj: Adwords

Tato novinka je benefitem především pro ty společnosti, které nabízí nějaké konkrétní produkty nebo služby. Potenciální zákazník tak může na YouTube přeskočit pomocí reklamy několik kroků a dostat se přímo k objednání produktu.

Všechny novinky jsou již nyní k dispozici. I běžní uživatelé by se tak brzy měli s těmito novinkami a lépe cílenými reklamami setkat.

Zdroj: adwords.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat