Apple s největší pravděpodobností pracuje na bezdrátovém dobíjení

Apple s největší pravděpodobností pracuje na bezdrátovém dobíjení
2016-09-19T07:15:20+02:00
• 19. 9. 2016

Již v roce 2014 uzavřely společnosti Apple a Energous partnerství. V průběhu letošního roku se pak rozjela vlna spekulací, že další verze přístrojů iPhone již bude možné dobíjet bezdrátově. Hovořilo se právě o tom, že Apple spolupracuje s Energous na vývoji a testování jejich WattUp technologie. A tyto spekulace se zdají být alespoň částečně potvrzené.

energous

Foto: VentureBeat

Energous veřejně vystupuje s tím, že uzavřela dohodu o vývoji s jednou z pěti největších společností vytvářejících spotřebitelskou elektroniku. A všechny prsty ukazovaly na to, že se jedná právě o Apple. Téměř konečného potvrzení jsme se mohli dočkat ve zprávě, kterou Energous zveřejnila při veřejné nabídce akcií. Společnost v této zprávě informuje potencionální investory o jejich aktivitách na trhu. V jedné z částí zprávy přímo společnost zmiňuje, že spolupracuje s Applem na testování technologie WattUp.

wattup

WattUp technologie, zdroj: http://www.energous.com/

Apple na vývoji bezdrátové technologie pracuje již delší dobu. V minulosti se dokonce například jeho zástupci vyjádřili, že chtějí vytvořit zcela odlišné řešení než to, které jsme mohli spatřit u konkurence. A právě takovou radikální změnou by mohla být technologie WattUp.

Vysílač u této technologie odesílá vlny přímo do přijímače, který dokáže tyto vlny přeměnit na energii, která dobíjí zařízení. Signál je schopný dobíjet zařízení vzdálené od vysílače na zhruba 4,5 metru. Zároveň je schopen jeden vysílač dobíjet až 12 zařízení najednou.

Bohužel u iPhone 7 jsme se ještě podobné technologie nedočkali. Uvidíme tak, zda se dočkáme u nové generace telefonů této americké značky.

Zdroj: venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat