Google bude zohledňovat ve vyhledávání weby bez pop-up oken

Google bude zohledňovat ve vyhledávání weby bez pop-up oken
2016-08-25T13:48:05+02:00
• 25. 8. 2016
1

Vyhledávač Google již brzy zohlední při hledání informací webové stránky, které mají méně vyskakovacích oken. Jak bylo v úterý ohlášeno, omezení se bude týkat jen mobilních verzí webu, které mají reklamu přes celý text, nebo ho zakrývají natolik, že není čitelný rovnou po načtení stránky.

p1 p3 popup1

Zjednodušení obsahu pro uživatele

Google se snaží nabízet kvalitní vyhledávaný obsah. Kromě relevantnějších výsledků upřednostní i ty, kteří nemají otravné pop-up (vyskakovací) reklamy. Podle průzkumu se ukázalo, že již 85 % všech stránek je uživatelsky přívětivá, avšak Google to nestačí a snaží se zakročit i proti zbylým 15 procentům. Vývojářům webu nabízí možnost testu, zda jsou jejich stránky dostatečně user-friendly, aby byly zobrazovány vysoko ve výsledcích.

 

p6 p5 p4

Google však neomezí stránky s pop-up okny, které zjišťují věk návštěvníka či přihlašovací stránky. Vyhledávač také odstraní štítek “mobilnímu zobrazení přívětivá stránka”, protože toto kritérium splňuje už většina webů.

Avšak požadavky a kritéria pro tvůrce stránek zůstanou stále stejná. Taktéž se mění požadavek na stránky, které mají špatně přizpůsobený obsah pro uživatele. Stránky, kde si uživatel musí text více přizpůsobit, aby byl čitelnější, tak nebudou vysoce hodnoceny a klesnou ve vyhledávání. Google se snaží tvůrce webů přimět, aby stránky více přizpůsobovali pro smartphony; vývojáři, kteří to nestihnout do 10. ledna 2017, budou potrestání zhoršením vyhledatelnosti.

Zdroje: thenextweb.com, webmasters.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat