Android – více spuštěných oken bez rootu

Android – více spuštěných oken bez rootu
2016-08-29T07:48:58+02:00
• 29. 8. 2016

Google do Androidu N zavedl funkci Freeform, která umožňuje spouštění aplikací v tzv. oknech. Ta můžete přesouvat, měnit velikost a hlavně jich můžete mít spuštěných několik, kolik vám umožní velikost displeje. Výrobci mohou tuto funkci aktivovat. Bohužel ve finální verzi není nativně dostupná, a to ani v případě tabletů.

spuštěných oken

Naštěstí je zde způsob, jak si dopřát Freeform, přičemž nepotřebujete dělat jakékoliv větší zásahy do systému, provádět root, nebo využívat ADB. Postačí k tomu aktivování jedné možností v sekci Pro vývojáře a nainstalování aplikace z Obchodu Play.

Aktivování sekce Pro vývojáře – několikrát klikněte rychle za sebou na položku Číslo sestavení, kterou najdete v Informacích o telefonu v Nastavení.

Ona aplikace se jmenuje Taskbar. Před jejím použitím musíte prvně v sekci Pro vývojáře aktivovat položku Vynutit možnost změny velikosti aktivit a následně restartovat smartohone či tablet. Pak nainstalujte aplikaci Taskbar, v ní aktivujte Freeform window support a aktivujte Taskbar (v horním pravém rohu).

logo-app Taskbar Braden Farmer Zdarma ANDROID

Následně je zapotřebí vyprázdnit všechny aplikace z nedávno spuštěných. Pomocí plovoucí nabídky v levém dolním rohu vyberete aplikaci a spustíte. Je zde nutné říci, že ne všechny aplikace mají povoleno fungovat v tomto režimu.

Při testování na Nexusu 6P jsem došel k závěru, že tato funkcionalita nemá moc praktické využití. Pokud ale napojíte telefon na externí displej (větší) a uděláte si z mobilu v podstatě malou pracovní stanici, pak jsou zde již velmi zajímavé možnosti.

Nutno upozornit, že tato možnost funguje jen na Android N/Android 7.0 Nougat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat