Sharp Basio 2 – výstřední podivín z Japonska

Sharp Basio 2 – výstřední podivín z Japonska
2016-07-30T18:35:06+02:00
• 31. 7. 2016

Mobilní novinka s názvem Basio 2 (SHV36) od společnosti Sharp rozhodně nevypadá jako většina zařízení, která jsou k vidění na prodejních pultech za poslední léta. Telefon byl oficiálně představen v uplynulém týdnu a japonský výrobce tentokrát nezvolil výkonné prvky u hardwarové části. Průměrná výbava jej zařazuje spíše do střední třídy, kde bude mít navrch jen díky nezvyklému designu nebo třemi fyzickými tlačítky.

Sharp Basio 2 SHV36 (1) Sharp Basio 2 SHV36 (2)

Vpředu zabírá místo 5palcový IGZO displej s HD rozlišením, jemuž dodává šťávu osmijádrový procesor Snapdragon 617 od Qualcommu po boku 2GB operační paměti RAM. Uživatelská data v základu pojme 16GB úložiště. V zadních partiích naleznete 13megapixelový fotoaparát skrytý za posuvným krytem a přisvětlovací LED diodu. Náročnější uživatele potěší hardwarové tlačítko spouště k fotoaparátu.

Přední tlačítka vás dostanou k posledním hovorům, na domovskou stránku či k přijatým SMS zprávám/emailům. Celá konstrukce získala certifikaci IP55/58 pro zvýšenou odolnost. Softwarová stránka nabídne citelně upravený Android ve verzi 6.0 Marshmallow. Mezi ostatní prvky výbavy patří 2 810mAh baterie, podpora sítí 4. generace (cat. 6), funkce WiFi a Bluetooth 4.2. Prodej bude zahájen 5. srpna a objeví se celkem tři barevné varianty (červená, modrá, zlatá).

Sharp Basio 2 SHV36 (3) Sharp Basio 2 SHV36 (4)

Zdroj: helpix.ru

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat