Android Nougat se nenastartuje, pokud je software poškozen

Android Nougat se nenastartuje, pokud je software poškozen
2016-07-20T20:12:19+02:00
• 20. 7. 2016

Androidu je velmi často vyčítána slabá bezpečnost, kdy mnohdy čteme, že se objevil nový malware skrze napadené aplikace. Ovšem cest, jak se do zařízení dostat, je více a stejně tak, jak spustit škodlivý software. Nejvíce zákeřné může být ten, které se zapne se startem zařízení, kdy systém sice kontroluje možné hrozby, nicméně na ně pouze uživatele upozorní a ten má s touto informací nakládat dle svého vlastního uvážení.

download

To se ovšem u nové verze Androidu 7.0, pojmenované Nougat, má změnit. Google hodlá jít proti všem možným hrozbám velmi rázně a tím co možná nejlépe chránit uživatele, kteří po tom do značné míry touží. Dočkáme se tedy ráznější kontroly systémem, která je velmi podobná té ve verzi 4.4 KitKat. Ovšem pokud bude nalezena případná hrozba, mohou nastat dvě situace. Buď se zařízení zapne jen do módu, jenž má omezené možnosti, nebo vůbec.

Menší problém ovšem nastává s bootloaderem. Ten může způsobovat nemožnost plné systémové kontroly, kdy výrobce si mohl pohrát s různými nastaveními Androidu jako takového. Na jednu stranu je odemčený bootloader velmi dobrý a custom ROM uznává velké množství uživatelů, nicméně následně mohou mít systémové programy problém s plnou funkčností. Tímto neduhem naštěstí nebude trpět řada Nexus (referenční zařízení Google), která disponuje čistým Androidem.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat