Zajímavosti z E3: Minecraft a novinky od Telltale games

Zajímavosti z E3: Minecraft a novinky od Telltale games
2016-06-19T09:15:10+02:00
• 19. 6. 2016

Herní veletrh E3 je již u konce a přinesl spoustu novinek pro konzolové a PC hráče. Naštěstí se na letošní konferenci objevily i hry, které jsou dostupné mobilním hráčům. Dobrých mobilních her totiž vychází během roku nespočet. Většinou však od Indie studií a velká herní studia zůstávají v ústraní a věnují se spíš velkým herním titulům. I když ne všechna. Studio Bethesda Softworks se svým mobilním počinem v podobě Fallout Shelter na E3 patřičně chlubí a nenechává hru ležet ladem.

MINECRAFT – Friendly update

Fanoušci hry Minecraft budou velice potěšeni. Hra totiž dostane aktualizaci, ve které se konečně objeví písty. Prvek, který je hráči vyhlížen už měsíce a který je navíc pro většinu hráčů nepostradatelný. Kromě pístů se v aktualizaci také objeví nový městský texture pack nebo možnost si vytvořit vlastní server, který umožní hrát až s deseti přáteli najednou. Navíc pokud hráč, který server založil, není online tak ostatní mohou hrát v klidu dál.

A teď k hraní s přáteli. Aktualizace totiž umožní hrát s hráči z různých platforem. Zahrát si tedy můžete s přáteli na iOS, Android, Windows 10 nebo X-BOX. Navíc uživatelé telefonů Samsung, které podporují Gear VR budu mít možnost si hru zahrát ve virtuální realitě. Celá aktualizace nazvaná Friendly update je již dostupná v obchodě Google Play a je to první krok ke spojení hráčů ze všech platforem. Určitě se jedná o úctyhodný cíl.

Další novinky spojené s hrou Minecraft si Saxs Persson a Lyndia Winters nechávají na MineCon, který bude v září letošního roku. Opravdu jsem zvědavý, co nového o této velmi populární a časožravé hře na MineConu prozradí.

The Waling Dead – 3. sezóna

Telltale games na herním veletrhu E3 ukázalo trailer k očekávanému třetímu pokračování série The Walking Dead. Z traileru asi nejviditelnější změnou je hlavní postava Clementine, která je od posledního dílu o dost dospělejší. Také stojí po boku nové postavy. O obsahu první epizody není zatím nic známo a kromě traileru Telltale games  zatím víc informací neuvolnilo. Hra by se měla objevit během letošního podzimu. Pro fanoušky seriálu, komiksu a her The Walking Dead tak bude konec letošního roku velmi nabitý.

Nová Telltale games série

Již v minulém roce byl uvolněn trailer k nové epizodické sérii studia Telltale games, která oživí velmi dobře známého komiksového hrdinu z universa DC Comics, a to Batmana. Vývojáři také informovali, že chtějí, aby se hráč cítil nejen jako maskovaný noční přízrak, ale i jako miliardář a playboy Bruce Wayn. Hra se má objevit na konzolích, PC a mobilní platformě během letošního léta. I přes fakt, že nejsem bůhví jak velký fanoušek DC Comics, se na novinku těším a určitě neunikne mé pozornosti.

3076896-2 3076898-3

Zdroje: telltalegames.com, telltalegames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Wetter

Androiďák se zájmem o mobilní technologie všeho druhu. Jsem nadšenec převážně mobilních her, ale nebráním se i jiným herním platformám.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat