Withings představil chytrou váhu Body Cardio

Withings představil chytrou váhu Body Cardio
2016-06-15T07:15:48+02:00
• 15. 6. 2016

Společnost Withings, momentálně již ve vlastnictví legendární Nokie, v uplynulém týdnu odhalila novinku v podobě chytré váhy. Výrobce nositelných zařízení a internetu věcí původem z Francie jej pojmenoval Body Cardio s tím, že jde podle jejich slov o nejkomplexnější váhu na trhu. Zařízení skutečně dostalo maximum funkcí, ale zůstává velkou otázkou, do jaké míry jsou naměřené hodnoty přesné oproti skutečnému zdravotnímu stavu uživatele.

Withings Body Cardio (2) Withings Body Cardio (4)

Váha je vyrobena z odolného hliníku a tepelně tvrzeného skla a měří v tloušťce úctyhodných 1,78 cm. Uvnitř ukryté prvky přinášejí následující funkce – měření hmotnosti, zjištění BMI, poměr složení těla (tuk, voda, sval, kosti), srdeční frekvenci a PWV (Pulse Wave Velocity), což je zkratka z kardiovaskulární medicíny. Hodnota laicky vypovídá o tom, jak rychle srdce pumpuje krev přes cévy, a naměřená rychlost indikuje stav tepen.

Withings Body Cardio (1) Withings Body Cardio (3)

Vysoká rychlost znamená ztuhlé tepny (náchylnost ke kardiovaskulárním nemocím), naopak nižší rychlost vypovídá o dobrém stavu vašeho zdraví. Po synchronizaci přes Bluetooth/WiFi s aplikací Health Mate, můžete mít veškeré výsledky v telefonu. Váha si umí poradit s jakýmkoliv povrchem (dlažba, dřevo, koberec). Samozřejmostí je možnost nastavení cílů či zobrazit si tipy ke zlepšení výsledků. Výdrž baterie vychází na jeden rok.

Withings Body Cardio (5)

Oficiální prodej byl zahájen přes oficiální webové stránky Withings nebo obchody Applu, a to za cenu 179,95 dolarů (tj. cca 4 323 Kč). Nakonec další prodejci se dočkají až v létě.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat