Tango – prohlubte svou zkušenost se smartphonem

Tango – prohlubte svou zkušenost se smartphonem
2016-06-10T06:59:50+02:00
• 10. 6. 2016

Lenovo včera představilo pár novinek, mezi něž patří i Lenovo PHAB2 Pro. Tento phablet nabízí velmi slušné specifikace, ale zároveň se jedná o první Tango zařízení, o němž si nyní povíme více. Jedná se o projekt samotného Googlu, který má za cíl ještě více prohloubit práci, respektive zábavu, s chytrým zařízení za pomoci rozšířené a virtuální reality.

tango

V čem tkví myšlenka projektu Tango? V dnešní době není problém se dostat z jedné strany města (či země) na tu druhou. Ovšem problém nastává tehdy, kdy uživatel chce informace, kde přesně se nachází v bytu, obchodu nebo například muzeu. V ten moment už si ani extrémně chytrý telefon nedokáže poradit a jen odhaduje. Myšlenka je tak jasná a zbývá už jen přijít na způsob, jak vše dopravit až k uživateli.

Chytré telefony sbírají mnoho dat, ať už o tom sami víte, či nikoliv. Vývojáři se tak snaží je zároveň využít co možná nejefektivněji. Řekněte sami, líbilo by se vám, kdybyste si mohli gauč, který právě nakupujte, zkusit umístit rovnou ve vašem obýváků, nebo dovolit dítěti si hrát a krmit téměř reálného virtuálního mazlíčka? To vše a ještě více se chytá a možností je mnohem více.

Bavit se můžeme o navigaci na malém prostoru, vykreslení virtuálního předmětu přímo na pozici, kterou jste si vybrali nebo interaktivní výuce. Tím seznam nekončí a je už jen na nás, co vše si vymyslíme a dokážeme vytvořit. Již nyní existují různé aplikace, a málo jich není. Do budoucna by do projektu měly být zahrnuty některé památky, stavby, muzea a další významná (nejen historická) místa.

Již zmíněné zařízení Phab2 Pro si budou moci zákazníci zakoupit na konci letošního léta. Očekává se, že i další výrobci se pochlubí se smartphony Tango. Uvidíme, jestli se tentokrát Googlu podaří prosadit novou technologii. Samozřejmě bude záležet na vývojářích a zejména pak na uživatelích.

Zdroj: googleblog.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat