Oysters SF – nový zástupce systému Sailfish OS

Oysters SF – nový zástupce systému Sailfish OS
2016-06-14T07:00:51+02:00
• 14. 6. 2016

Operační systém Sailfish OS, za jehož vývojem stojí především bývalí zaměstnanci z mobilní Nokie, si našel cestu do dalšího telefonu. Finská platforma se zatím nedostala na vytoužené výslunní, přestože do dnešní doby dostala od řady výrobců již dostatek volného prostoru k předvedení. Nové zařízení vydal jeden z nasmlouvaných partnerů, který je na jedné lodi s Jollou. Novinka nesoucí jméno Oysters SF bude oproti ostatním modelům se Sailfish OS zapadat k elitě.

Oysters SF

Přední panel disponuje 5palcovým IPS displejem s HD rozlišením. Pohonnou jednotku tvoří osmijádrový procesor MT6753 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, ke kterému je napojen 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště. Interní úložiště rozšíříte paměťovou microSD kartou jen o dalších 32 GB. U celé konstrukce vyniká udaná tloušťka 9 mm nebo hmotnost 140 gramů. Výdrž telefonu udává Li-Ion baterie s kapacitou 3 000 mAh.

Zadní části nechybí 13megapixelový senzor fotoaparátu a přisvětlovací LED dioda. Mezi ostatní specifikace patří například přední 5megapixelová kamerka, podpora sítí 4. generace (cat. 4), funkce dual-SIM, GPS, A-GPS a GLONASS. První kusy zařízení zamíří do Ruska za prozatím neznámou cenu. Nakonec zůstává nevyřešenou otázkou, zda se později telefon dostane přes hranice.

Zdroj: helpix.ru

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat