Ochutnávky #34 – OnePlus 3

Ochutnávky #34 – OnePlus 3
2016-06-27T07:40:58+02:00
• 27. 6. 2016
4

Opět se nám do rukou dostal nový kousek na otestování, tentokrát se jedná o OnePlus 3, který je na rozdíl od předchůdců v lecčem revoluční. Vůbec poprvé lze například telefon zakoupit bez pozvánky, což zajisté přesvědčí mnoho zájemců k pořízení.

OnePlus 3

Minulý rok byl OnePlus 2 spíše zklamáním, jelikož slogan „zabiják vlajkových lodí“ k němu příliš nepasoval a telefon měl až příliš mnoho kompromisů na to, aby mohl top modelům konkurovat. Letos si čínské OnePlus dalo více záležet, od původního označení zabiják upustilo a trojka se reputaci snaží napravit. Dle našich prvotních dojmů se jedná o precizně zpracovaný telefon, ať už jde o kovovou konstrukci nebo vestavěný software.

IMAG0256 IMAG0257 IMAG0258 IMAG0263 IMAG0267 IMAG0268

Při pohledu na specifikace zaujme Snapdragon 820 a neuvěřitelná nálož 6 GB RAM. Jak ovšem prozradily testy zahraničních webů, OnePlus 3 má poněkud zvláštní způsob správy operační paměti, jelikož si v ní neudrží mnoho aplikací, čímž šetří baterii. V praxi však toto není nijak znatelné, telefon pracuje více než svižně a ani s přepínáním mezi aplikacemi není problém.

OnePlus 3

Pochválit lze i 16MPx fotoaparát, naopak trochu zapracovat se dalo na baterii, jejíž kapacita je 3000 mAh, tím pádem se na více než den výdrže nedostanete. Pokud přihlédneme k ceně, která činí 10 990 korun s dopravou do ČR zdarma, pak si není na co stěžovat a jedná se o velice dobrou koupi. Za tuto cenu totiž dostanete výbavu, kterou jiní nabízejí za dvojnásobek. Více již v kompletní recenzi, kterou lze očekávat v průběhu července.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Pavel Škoda

27. 6. 2016, 20:47

Měl bych dotaz, jaké jsou módy toho šoupátka na boku pro zvuky. Hlavně jestli je tam vypnutí všech zvuků a zapnutí vibrací.

David Pilař

27. 6. 2016, 21:46

Režimy jsou následující – všechna oznámení, pouze prioritní a tichý režim. Všechna oznámení netřeba vysvětlovat, u prioritních chodí jen z těch aplikací, které mají nastavení na prioritní, takže důležitá a naléhavá oznámení. V tichém režimu nechodí nic a jsou zaplé pouze budíky.

Od pátku ho mám doma a musím říct že za ty peníze maximální spokojenost. Přesedlal jsem z nexusu 5 a s hardwarem i téměř čistým systémem telefon proste boduje. Dash nabíjení je pak už jen třešnička na dortu.
Jen ten oficiální case by mohl bejt kapku levnější s ohledem na provedení ;-)

Radim Kopřiva

27. 6. 2016, 8:27

Pěkné detailní fotky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat