Google údajně připravuje vlastní smartphone

Google údajně připravuje vlastní smartphone
2016-06-27T07:09:25+02:00
• 27. 6. 2016

Pokud bych měl nějak popsat Google, tak bych ho označil za nerozvážného puberťáka, která neví, co chce. Každý rok tu máme několik nových projektů, přičemž některé ukončí. Co se týče Androidu, tak zde se zatím celkem drží, byť několik přešlapů už bylo. Chvíli jsme zde měli zařízení Google Play Edition. Tento projekt jednoduše vyšuměl. Zatím existuje ještě Android One a nesmím opomenout Nexus linii.

Google údajně připravuje vlastní smartphone

Před dvěma lety se proslýchalo, že by měl být představen další projekt, který nesl označení Android Silver, ale u spekulací to jen zůstalo. Nyní se objevují zprávy od věrohodných zdrojů zahraničních médií, že bychom se koncem tohoto roku měli dočkat Google Smartphonu. Zařízení nebude spadat mezi Nexusy a o výrobu se postará přímo Google, respektive bude mít na starost vývoj celého zařízení.

Analytici se domnívají, že takto chce dát světu androidí zařízení, které by mohlo konkurovat na poli top modelů. Pokud by došlo k uvedení takového mobilu, mohli bychom to považovat za přímou konkurenci pro iPhone. V obou případech by totiž stály společnosti, které se starají o vývoj softwaru a zároveň si vyrábějí zařízení.

Google je tak trochu znevýhodněn v této pozici, jelikož nemá zkušenosti s vyráběním mobilů. Na druhou stranu si dělá vlastní hardware. Příkladem může být chromebook Pixel nebo tablet Pixel C. Navíc si nedávno najal bývalého CEO Motoroly.

Bohužel není k dispozici více informací. Samozřejmě zůstává otázkou, jestli se nejedná jen o interní projekt. Jestliže dojde k představení Google smartphonu, tak je docela jisté, že bude k dispozici jen v Obchodě Play.

Zdroj: telegraph.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat