Facebook nutí uživatele instalovat Moments

Facebook nutí uživatele instalovat Moments
2016-06-12T08:44:52+02:00
• 12. 6. 2016
6

Možná si vzpomínáte na aplikaci Moments od Facebooku. O její popularitě a užitečnosti lze polemizovat, nicméně nynější aféra napovídá mnohé. Facebook totiž rozesílá zprávu ohledně zálohovaných (synchronizovaných) fotografiích uživatelů. Ve zprávě se píše, že uživatel musí mít ve svém zařízení nainstalovanou aplikaci Moments, jinak jim budou fotky začátkem července smazány.

facebook-moments

Ano, opravdu Facebook nutí uživatele k instalaci své aplikace, což je minimálně na hranici morálního uvážení. Zároveň to také ukazuje, že se Facebooku nelíbí počet aktivních uživatelů jeho vedlejší aplikace. To je sice smutné, ale nucení uživatelů se nemusí vyplatit. Jak je psáno výše, Facebook „vyhrožuje“ smazáním nahraných fotek, pokud si uživatel nenainstaluje do 7. července aplikace Moments.

Otázkou však zůstává, zda má smysl uživatele nutit k něčemu, co sami nechtějí, ačkoliv jim funkce mohou dost pomoci. Momentálně se tato aféra rozjíždí a diskuze na toto téma ještě nejsou příliš ostré a stále se nějakým způsobem může vyvarovat následkům. Bohužel se očividně nehodlá vzdát své aplikace a bude trvat i nadále na jejím nainstalování pod výhružkou smazání fotografií.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

nutili mi Messenger, smůla. jestli mi budou nutit i toto, tak to dopadne stejně

Zatím mi nikdo nic nevnucuje… :-D

Nejdřív mě nutili k instalaci mesengeru který zabírá nepochopitelně velké množství dat a teď chtějí nějaký Moments.? Je to dost prostý vůči uživatelům. Osobně víc užívám G+ a po tomto kroku uvážím zda profil nesmazat.

Tak mě to nevadí,synchronizaci jsem nevyužívala,fotky a obrázky si vždy nahraji z menu mobilu….. Ale je to další zbytečná aplikace navíc,kterou když někdo bude chtít používat,zabere mu další mb v mobilu :-( Pořád něco mění a vymýšlí,výsledek je často k ničemu….. :-(

Lucie Budínová

VIP 12. 6. 2016, 11:27

Tak mě zatím nic nepřišlo, ale možná je to tím že mám na mobilu jen ten jejich Messenger a nikoliv přímo Facebook. Tak že třeba stačí aby člověk neměl Facebook v mobilu a má klid. Teda alespoň si to myslím.

A kdo má trochu rozumu tak zruší účty a odinstaluje to úplně všechno co má s ubohým Facebookem něco společnýho a má svatej pokoj. Kde to jsme aby nám nějakej šmejd diktoval co musím mít v telefonu nainstalovaný.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat