LG G Pad X 8.0 – jen další tablet do počtu

LG G Pad X 8.0 – jen další tablet do počtu
2016-06-06T10:00:52+02:00
• 6. 6. 2016

V dubnu letošního roku jste mohli zaregistrovat únik tabletu s názvem G Pad X 8.0 od společnosti LG a ten byl s menším zpožděním uveden ve Spojených státech. Původně plánovaný termín v polovině května se nečekaně protáhl až do tohoto týdne. Jihokorejský výrobce si v každém případě nedal moc práce, protože základní specifikace nemá příliš rozdílné oproti tabletu G Pad III 8.0, jehož premiéra proběhla koncem minulého měsíce.

LG G Pad X 8.0

Zařízení vpředu zabírá 8palcový displej s Full HD rozlišením a přední 5megapixelová kamerka na populární selfie snímky. Hardwarovou stránku posvětil osmijádrový procesor od Qualcommu běžící pod taktovací frekvencí 1,5 GHz. Po něm následuje 2GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 16 GB, kterému jenom prospěje slot pro paměťové microSD karty až do výše 128 GB.

Mezi ostatní specifikace lze zařadit 5megapixelový fotoaparát, systém Android v nejnovější verzi 6.0.1 Marshmallow či podpora sítí 4. generace. Z barevných variant bude k dispozici asi jen jedna varianta ve zlato-šedém hávu. Prodejní cena byla stanovena na 239 dolarů (tj. cca 5 682 Kč), takže již teď existuje možnost jej získat. Nakonec zůstává otázkou, zda LG u něj plánuje větší expanzi.

LG G Pad X 8.0 (2)

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat