5 aplikací ze storu – počasí

5 aplikací ze storu – počasí
2016-06-09T13:39:47+02:00
• 9. 6. 2016

Opět se k vám po týdnu vracíme se seriálem 5 aplikací ze storu, ve kterém si dnes představíme několik aplikací pro sledování počasí. Mít přehled nejen o venkovních teplotách se vždy vyplatí, ať už vyrážíte ráno do práce, jdete si odpoledne zaběhat do parku či se chystáte na rodinnou dovolenou. Smartphone může jednoduše posloužit jako kapesní meteostanice, stačí k tomu mít tu správnou aplikaci. Dnes si jich tedy rovnou pět představíme.

5-aplikaci-ze-storu

Weather Underground

Weather Underground je jednou z nejznámějších a nejspolehlivějších aplikací. Kromě toho se také jedná i o poskytovatele údajů o počasí pro jiné aplikace. V aplikaci nalezneme interaktivní radar, satelitní mapu a lze si mimo jiné nastavit výstrahy na různé mimořádné události, jako bouřky, krupobití a podobně.

unnamed (4) unnamed (6) unnamed (7)

Výhodou aplikace je, že data do ní mohou poskytovat i amatérští meteorologové, kteří mají svou improvizovanou meteostanici například na zahradě. Díky tomu je velmi hustá síť stanic a počasí je tím pádem pro každou lokalitu velice přesné. Na základě všech těchto stanic se pak generuje i předpověď, která se rovněž mýlí málokdy.

Samozřejmostí je i několik widgetů a plně přizpůsobitelné uživtelské prostředí, kde lze měnit nejen grafický vzhled aplikace. Stáhnout ji lze zdarma pro Android a iOS.

logo-app Weather Underground Weather Underground Zdarma ANDROID logo-app Weather Underground Developer Zdarma iOS

Weather Timeline – Forecast

Weather Timeline si zakládá na jednoduchém a přehledném prostředí. Již z názvu lze vytušit, že aplikace je založená na timeline, neboli časové ose, na které se nachází předpověď počasí. Lze zobrazit předpověď na dalších 24 hodin, 48 hodin, ale klidně na 7 či 14 dnů. Funkce zvaná stroj času vám pak nabídne předpověď na libovolný den v budoucnosti. Tato funkce je založená především na průměru teplot z předešlých let.

unnamed (2) unnamed (1) unnamed (3)

K jednotlivým přehledům předpovědi je k dispozici graf teplot, srážek, vlhkosti, tlaku a dalších aspektů, které by vás teoreticky mohly zajímat. Aplikaci kromě majitelů telefonů s Androidem ocení také uživatelé hodinek s Android Wear, jelikož i na nich je možné tuto aplikaci využít.

K dostání je v Google Play za necelých 20 korun, přičemž tato částka se opravdu vyplatí a aplikaci já osobně denně využívám.

logo-app Weather Timeline - Forecast Sam Ruston 19,99 Kč ANDROID

Yahoo Weather

Počasí od Yahoo je velmi povedenou aplikací, především z grafického hlediska. Pro veškeré situace počasí je zde pro mnoho lokalit několik obrázků, takže pokud prší, uvidíte obrázek s deštěm a pokud svítí slunce, ukáže se obrázek se slunečným počasím. Tyto obrázky jsou získávány ze sítě Flickr a sami uživatelé aplikace mohou nahrávat nové obrázky. Pokud tedy snímky vašeho města chybí, není problém je přidat.

unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12)

Uživatelské rozhraní je jednoduché a přehledné. Aplikace nabízí několikadenní předpověď, mapu a rovněž radarová data o počasí. K dispozici je i widget na domovskou obrazovku. Aplikace je k dostání jak na Androidu, tak na iOS zcela zdarma.

logo-app Yahoo Počasí Yahoo Zdarma ANDROID logo-app Yahoo Weather Developer Zdarma iOS

Weather & Radar – Morecast App

Morecast je jednou z nejpřesnějších aplikací na počasí, se kterou jsem se doposud setkal. Data získává z Dopplerova radaru a její přesnost je v řádu ulic. Kromě aktuálních dat a až 14denní předpovědi nabízí i širokou řadu grafů a interaktivních map. Zajímavá je pak funkce pro plánování cest, kdy vám Morecast na mapě vyznačí, jaké bude počasí při vaší cestě po silnici.

unnamed (17) unnamed (15) unnamed (14)

Zajímavou vlastností jsou zde grafy a náhledy webkamer u meteostanic. Aplikace nabízí mnoho různých widgetů, které lze snadno přizpůsobit tak, aby graficky ladily s pozadím na domovské obrazovce. Dostupná je jen pro Android a je zdarma.

logo-app CZ Počasí a Radar - MORECAST UBIMET Zdarma ANDROID

Klara

Jako poslední si ukážeme jednu českou aplikaci od tvůrců populárního Aladina. Jmenuje se Klara a jde o aplikace počasí v material designu, která je vhodná jak pro profesionály, tak i pro běžné uživatele, díky své jednoduchosti. Nabízí dlouhodobou předpověď a přehledem o teplotě, srážkách a časové údaje o východu a západu Slunce.

unnamed (23) unnamed (24) unnamed (20)

Nechybí grafy, kde kromě teplotního a srážkového grafu nalezneme i graf o oblačnosti na konkrétním místě. Stejným způsobem je znázorněna i rychlost větru a její předpověď. Pro větší přívětivost lze zvolit z několika přednastavených grafických motivů. Dostupný je také widget a aplikace je k dostání zdarma na Androidu.

logo-app Klara Androworks Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat