LG oficiálně představilo G Pad III 8.0

LG oficiálně představilo G Pad III 8.0
2016-05-29T09:00:13+02:00
• 29. 5. 2016
4

V Kanadě byl v tichosti oficiálně představen nový tablet ze stáje společnosti LG. Zařízení dostalo název G Pad III 8.0 a jedná se o nástupce předchozí generace, která je konkrétně u nás dostupná od prosince minulého roku. Český trh si samozřejmě bude muset počkat. Ovšem bližší informace zatím neznáme. Jihokorejskému výrobci se pravděpodobně nepodaří zlákat majitele původní generace k přechodu, protože odhalený model nedoznal nijak výrazných změn.

LG G Pad III 8 (3)

Nový G Pad III 8.0 vpředu získal 8palcový TFT displej s rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Pod ním běží neznámý procesor s osmi jádry běžící pod taktovací frekvencí 1,5 GHz a interní úložiště o velikosti 16 GB, které rozšíříte až o dalších 128 GB. Konstrukce tabletu měří 210,7 x 124,1 x 7,9 mm, přičemž ručička váhy ukazuje 309 gramů. Dále jeho záda nesou 5megapixelový fotoaparát tentokrát bez přisvětlovací LED diody.

Uživatelským prostředím bude doprovázet systém Android v nejnovější verzi 6.0.1 Marshmallow. Tablet díky režimu Reader dokáže ztlumit vyzařující modré světlo a tím potlačit únavu očí během čtení v noci nebo za šera. První kusy jsou v prodeji u dvou prodejců (Rogers a Fido) ve zmiňované Kanadě za cenu 240 kanadských dolarů (tj. cca 4 480 Kč). Nakonec zůstává otázkou, zda rozšiřování dostupnosti je vůbec na pořadu dne.

LG G Pad III 8 (2) LG G Pad III 8 (1)

Zdroj: mobilesyrup.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Není to náhodou nástupce LG G pad 8.3???

Tomi Hujčák

29. 5. 2016, 17:07

neni pak volbou shield?

hezký kousek, kanadská cena velice sympatická. tady by to mohlo být za nějakých 6k, což je taky pořád pěkný

Český ceny jsou bohužel silně zlodějské oproti západu a USA takže bych to viděl nejmíň na 7 až 8 tisíc. Jinak špatně rozhodně nevypadá a byl by asi lepší volbou než Samsung apod.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat