ARM představil novinky pro rok 2017

ARM představil novinky pro rok 2017
2016-05-31T12:02:36+02:00
• 30. 5. 2016

Společnost ARM na veletrhu Computex 2016 v taiwanském TaiPei představila výpočetní jádro Cortex-A73 a grafický čip Mali-G71. Novinky byly uvedeny pro top modely roku 2017. Oba čipy jsou navrženy pro zvýšení výkonu a efektivity s ohledem na podporu mobilní virtuální reality.

Cortex-A73 je o 30 % energeticky úspornější a o 30 % výkonnější než jeho předchůdce Cortex-A72. Třešničkou na dortu může být i to, že dokáže udržet svůj maximální výkon dvakrát tak dlouho než jeho předchůdce, což by mohlo pomoci tomu, že se procesor nebude jen tak sekat nebo mu poklesne výkon díky přehřívání.

Grafický čip Mali-G71 bude jako první využívat třetí generaci architektury známé jako Bifrost. Čip bude vyráběn 10nm procesem a při výrobě se bude využívat technologie FinFET. Novinka nabídne o 50 % vyšší grafický výkon a o 20 % lepší energetickou úspornost než u předchozího grafického čipu Mali-T880. Mali-G71 bude podporovat 4K rozlišení při obnovovací frekvenci 120 Hz. To je o 33 % více než je potřeba pro splnění minimálního požadavku pro mobilní virtuální realitu. K dispozici bude 32 shader jader, což je dvojnásobek použitých u Mali-T880. A s latencí 4ms se uživatelé nemusí bát, že by se jim jakákoliv grafická činnost mohla sekat. Společnost ARM totiž tvrdí, že se čip dokáže vyrovnat s notebookovou grafickou kartou jako je Nvidia GTX940M.

ARM očekává, že jejich jádra a grafické čipy budou využívány při výrobě koncem tohoto roku a že se objeví v mobilních zařízení na začátku roku 2017.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat