Allo a Duo – nové komunikační aplikace od Googlu aktualizováno

Allo a Duo – nové komunikační aplikace od Googlu [aktualizováno]
2016-05-18T22:00:41+02:00
• 18. 5. 2016

Google na své konferenci IO 2016 představil světu dvě nové chatovací aplikace. Jednou z nich je Allo, která je zaměřená na textové zprávy, zatímco Duo cílí na uživatele preferující videohovory. Obě jsou jednoduché, uživatelsky přívětivé a obsahují i vychytávky, které konkurence dosud nemá.

Allo

První z aplikací má integrovaného Google Asistenta, pomocí něhož lze zefektivnit práci při psaní. Například pokud se s kamarádem domlouváte na schůzce, můžete si přímo z aplikace rezervovat třeba stůl ve vaší oblíbené restauraci. Při debatování o probíhajícím fotbalovém zápase vám aplikace rovněž sdělí skóre.

Allo google-allo-vpavic-verge-9.0

V průběhu používání se aplikace díky funkci chytrých odpovědí učí, jakým způsobem na jakou situaci reagujete, nebo jakými slovy popisujete odesílané fotografie. Později při použití podobného obsahu vám aplikace sama poradí předpokládaný obsah.

Dále aplikace obsahuje nepřeberné množství smajlíků a samolepek. Zprávy lze rovněž odesílat v různě velkých chatových bublinách – jedná se v podstatě o zvětšení písma u odesílané zprávy. Výhodou například oproti aplikaci Hangouts je možnost kreslit před odesláním do obrázků.

Allo-whisper-Shout-resize-work

Jednou z významnějších funkcí je také možnost chatovat přímo s Google asistentem. Toto je dost podobné klasickému vyhledávání ve vyhledávači, jen s tím rozdílem, že vám vybrané výsledky přijdou ve formě odpovědi. Do aplikace není nutné se jakkoliv registrovat, postačí vaše telefonní číslo.

Za zmínku stojí také šifrování zpráv, dle zástupců z Googlu se odeslané zprávy dokonce ani neuchovávají na serverech. Můžete tak hovořit o čemkoliv, jelikož se k vašim zprávám nikdo jiný nedostane.

Duo

Druhá z dnes představených aplikací je podstatně jednodušší a místo textových zpráv se zaměřuje na videohovory. Po jejím spuštění se spustí přední kamerka a zobrazí se váš obraz jako náhled. Máte tedy možnost se případně upravit a pokud jste sami se sebou spokojeni, jednoduše klepnete níže na kulatou ikonku kontaktu, se kterým se chcete spojit.

Duo google-duo-vpavic-verge-5.0 verge-1.0

Po zvolení kontaktu a přijetí hovoru druhou osobou dojde ke spojení a můžete spolu komunikovat. Během hovoru lze pak přepínat mezi předním a zadním fotoaparátem a rovněž máte možnost vypnout mikrofon. Bohužel nelze realizovat videokonference, spojení je vždy jen mezi dvěma účastníky.

Obě ze zde zmíněných aplikací budou dostupné letos v létě jak pro Android, tak i pro iOS. A pokud alespoň trochu rozumíte anglicky, přikládáme ještě videopohled na obě aplikace.

Aktualizováno

Již nyní si můžete předběžně zaregistrovat aplikace Duo a Allo v Obchodě Play. Jakmile budou dostupné, dostanete notifikaci.

logo-app Google Allo Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat