Google Assistant – konečně pořádný pomocník?

Google Assistant – konečně pořádný pomocník?
2016-05-18T19:27:50+02:00
• 18. 5. 2016
1

Google se hned na začátku své tiskové konference zmínil vyhledávání, což je stále podstatou samotné společnosti. Již nějakou dobu můžeme pozorovat mírné posuny v budování celé infrastruktury a do jisté míry se dalo považovat celý projekt za úspěšný. Avšak nyní se máme těšit na další úroveň.

Screenshot_15

Došlo na představení Google Assistant, což je služba postavená na porozumění vazeb mezi věcmi, slovy a v podstatě vším, co vyhledáváme. V tomto případě ale Google nechce jen další Google Now – chytré vyhledávání. Laťku posunul na úroveň konverzace, jejíž cílem je docílení požadavku do úplného konce.

Například se zeptáte, jestli se v okolí nehrají nějaké zajímavé filmy. Předloží nabídku a vy můžete upřesnit, že chcete vzít celou rodinu. Google Assistant zareaguje a nabídne něco přívětivějšího. Následně můžete říci bez konkrétního specifikování, že chcete čtyři lístky a Google Assistant vše zařídí. V základu totiž porozuměl kontextu a nepovažuje každý vstup jako samostatný požadavek ale jako konverzaci.

Google Assistant

Taková je aspoň idea a tak trochu (s určitostí) víme, že se jí jen tak nedočkáme. Bude určena hlavně pro anglicky mluvící země, ale možná nás nakonec Google překvapí a využije své technologie pro náš jazyk.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To se mi líbí u těchto a dalších podobných článků – na závěr je napsáno že v ČR (EU) nebude služba, zboží dostupné. Nebo možná bude, ale kdoví kdy….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat