Screener – snímky obrazovky na „steroidech“

Screener – snímky obrazovky na „steroidech“
2016-04-09T10:49:01+02:00
• 9. 4. 2016

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy bylo velmi komplikované pořídit snímek obrazovky. Mnohdy jsme potřebovali nejrůznější návody, aplikace a dokonce root zařízení, abychom mohli „vyfotit“, co máme na displeji a pochlubit se okolí, jak vypadá naše plocha nebo něco jiného v systému. Nyní se jedná o běžnou funkci a někteří výrobci vytváří i speciální zkratky, aby nám zjednodušili práci. Všeobecně platí, že pro snímek na Androidu postačí současné stisknutí vypínacího tlačítka a hlasitost dolů. Avšak je zde aplikace Screener, která udělá z obyčejného snímku něco víc.

Screener Screener Screener Screener

Nečekejte závratnou funkcionalitu. V podstatě aplikace Screener nabízí jen možnost umístění snímku obrazovky do šablony mobilu a následné uložení. Ve výsledku tedy získáte trochu bližší představu, jak vypadá dění na obrazovce.

Screener nabízí celkem tři kategorie šablon – ploché, 3D a minimalistické. V každé z nich se nachází několik zařízení, přičemž jsou k dispozici i hodinky.

  • ploché
    • smartphony: HTC One M8, HTC One M9, Huawei P8, LG G3, LG G4, Moto G 2013, Moto G 2014, Moto X 2013, Moto X 2014, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, OnePlus 2, One Plus One, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z4
    • hodinky: Asus ZenWatch, LG G Watch, LG G Watch R, LG G Watch Urbane, Motorola Moto 360, Samsung Gear Live, Sony, Smartwatch 3
  • 3D
    • smartphony: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, OnePlus One
  • minimalistické
    • smartphony: HTC One M7, HTC One M8, HTC One M9, Huawei P8, LG G2, LG G3, LG G4, Moto G 2013, Moto G 2014, Moto X 2013, Moto X 2014, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, OnePlus 2, One Plus One, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z4

Kromě sekce hodinek najdeme v každé kategorii šablonu bez názvu a určení – jakoby unifikovanou. Své oblíbené položky si lze označit a získat tak rychlý přístup.

Screener Screener Screener

Po vybrání šablony stačí kliknout na plus uprostřed displeje a vybrat snímek, který se má umístit. Na první záložce si lze zvolit odlesk a stíny. Dále lze zvolit obrázek na pozadí, který můžete nechat rozostřit. Případně si lze zvolit barvu pozadí. Po vytvoření můžete obrázek sdílet nebo uložit.

Screener

Aplikace poskytuje výsledný obrázek jen v režimu portrét. Je zdarma a nemá obsáhlé nastavení, jen si můžete uložit oblíbené položky.

logo-app Screener Toastcode Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat