Google získává bývalého CEO Motoroly

Google získává bývalého CEO Motoroly
2016-04-29T06:35:14+02:00
• 29. 4. 2016

Google se chce více zaměřovat na hardwarové produkty. Sice to neznamená, že se z tohoto softwarového a vyhledávacího giganta stane plnohodnotný výrobce, ale chce svým produktům dopřát více pozornosti. K tomu by mohl napomoci i Rick Osterloh, který nastoupuje do Googlu na pozici Senior Vice President v oblasti hardwaru.

Přímým nadřízeným bude Sundar Pichai, přičemž Rick Osterloh bude mít na starost Nexusy, Chromecast a Glass. Taktéž bude v rámci této divize zakomponovávat OnHub a Chromebooky. Nevyhne se ani experimentální divizi ATAP. Dalo by se tak říci, že veškerý hardware v Googlu bude pod velením jedné osoby, což by mohlo vést k ucelenosti a jednotné strategii.

Rick Osterloh

Rick Osterloh není žádným nováčkem na poli hardwarových produktů. V jeho kariéře najdeme pozice například pod Amazonem ale zejména pod Motorolou. K této legendární společnosti se prvně připojil v roce 2007 a měl na starost produkty s Androidem. Na chvíli se přemístil do Microsoftu, kde vedl divizi zastřešující Skype, ale nakonec se vrátil do Motoroly, tentokrát pod taktovkou Googlu. Nakonec se stal CEO Motoroly a v momentu, kdy se Lenovo stalo novým majitelem, odešel – nyní víme proč.

Rick Osterloh

Mimo jiné, Rick Osterloh je členem správní rady společnosti Lytro, která má na svém kontě nejedno zajímavé zařízení pro focení. Snad se Rick Osterloh vyplatí Googlu a my budeme svědky posunu k lepšímu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat