Čínský Keyever pracuje na tlačítkovém telefonu s Windows 10 Mobile

Čínský Keyever pracuje na tlačítkovém telefonu s Windows 10 Mobile
2016-04-29T07:35:27+02:00
• 29. 4. 2016

Na trhu se již objevila spousta kuriózních telefonů a brzy se mezi ně přidá i novinka od čínského výrobce Keyever, o kterém pravděpodobně, stejně jako já, slyšíte dnes úplně poprvé.

V Keyever se rozhodli vyrobit telefon, který bude založen na klasickém tlačítkovém designu, přičemž kromě hardwarové klávesnice zde nalezneme ještě 3,5″ dotykový AMOLED displej s rozlišením 540 x 960 pixelů. A aby toho nebylo málo, poběží telefon na systému Windows 10 Mobile, který bychom zde v žádném případě nečekali.

Keyever Windows 10 Keyever Windows 10

I přes to, že se jedná o kompaktní zařízení se starší koncepcí, tak s výbavou na tom telefon rozhodně není špatně. Procesorem by měl být šestijádrový Qualcomm ze série nových Snapdragonů 600. Velikost operační paměti prozrazena nebyla. Víme však kapacitu baterie, ta činí úctyhodných 3000 mAh, což by u tohoto telefonu mohlo znamenat alespoň dvoudenní výdrž.

Keyever Windows 10 Keyever Windows 10

Samotná klávesnice nenabídne nic moc nového, až na tlačítko s logem Windows, v tom by se totiž dle jednoho z uniklých renderů měla ukrývat čtečka otisků prstů. Displej dále potěší funkcí Glance Screen, kterou každý uživatel Windows Phone a Windows 10 Mobile již dobře zná. Jedná se o hodiny a notifikace promítnuté na zhasnutý displej, přičemž jsou vysvícené jen potřebné pixely. S něčím podobným přišel letos i Samsung u modelu S7 (Always On Display).

K představení tohoto kousku by mělo dojít ještě letos, společnost předpokládá, že by se tak mělo stát zhruba ve třetím čtvrtletí. Lákavá bude i cena, jelikož se předpokládá částka přibližně 155 dolarů, což je v přepočtu asi 3 700 korun.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat