Ubuntu OS vychází pro OnePlus One, verze pro zbylé dva modely jsou v přípravě

Ubuntu OS vychází pro OnePlus One, verze pro zbylé dva modely jsou v přípravě
2016-03-11T11:27:23+02:00
• 11. 3. 2016

Čínský výrobce telefonů OnePlus ve spolupráci s Canonical vydal systém Ubuntu OS pro svůj první model, OnePlus One. Instrukce pro stažení a instalaci jsou k nalezení na webu komunity UBports, která se tvorbou Ubuntu OS pro zařízení různých výrobců zabývá. Systém zatím podporuje jen několik základních funkcí, stejně tak několik základních funkcí zatím podporováno není. Těmi nepodporovanými jsou fotoaparát, dekódování videa, GSP a Bluetooth. Nejedná se ale o závažný problém, jelikož se na vývoji neustále pracuje a v následujících týdnech by mělo dojít k doplnění chybějících funkcí.

979aa6ca-8b7e-48ab-9aa7-9239e1f9d489

OnePlus One přitom není jediným modelem tohoto výrobce, který se portu Ubuntu OS dočká. V plánu je tvorba Ubuntu OS i pro OnePlus 2 a OnePlus X, přičemž na vývoji pro první zmíněný model se již začalo pracovat. Na vývoji pro OnePlus X se začne pracovat hned, jak se vývojářům podaří sehnat peníze na nákup testovacího zařízení.

K tomu slouží speciální sekce pro příspěvky v samotné části webu věnující se právě portu pro OnePlus X. Zde mohou zájemci přispět libovolnou částkou přes PayPal, nebo lze rovnou věnovat celé zařízení, pokud pro něj již někdo nemá využití.

Výstřižek

Jakmile nasbíraná částka dosáhne 250 dolarů, což je prodejní cena telefonu, zakoupí UBports telefon pro testování a začne se pracovat na vývoji. Ten pak bude trvat několik měsíců, pokud se ale podaří zakoupit testovací telefon v brzké době, není vyloučeno, že by mohl být Ubuntu OS pro OnePlus X hotový ještě letos.

Zdroje: forums.oneplus.net, gadgets.ndtv.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat