Microsoft pracuje na mobilní aplikaci, která odemkne počítač přes Bluetooth

Microsoft pracuje na mobilní aplikaci, která odemkne počítač přes Bluetooth
2016-03-11T12:00:24+02:00
• 11. 3. 2016

Microsoft v současné době pracuje na nové aplikaci, tentokrát se však nejedná o výtvor pro konkurenční Android či iOS, ale o aplikaci pro Windows 10 Mobile. Ta nese název Phone Sign-In Beta a jedná se o novou verzi současné aplikace Authenticator, která slouží ke generaci náhodných jednorázových přihlašovacích kódů. Nová aplikace ale umí mnohem víc, jejím hlavním účelem je totiž odemknutí počítače či notebooku přes Bluetooth.

Po spárování telefonu a počítače se v aplikaci ukáže proužek s názvem počítače. Pokud přijdete ke svému počítači a nechcete psát zdlouhavá hesla, jednoduše v aplikaci klepnete na název počítače, který si přejete odemknout. On se po krátké chvíli odemkne.

20160310_125130[1]

Aplikace je momentálně určena jen pro účely interního testování a nenabízí kromě vzdáleného odemknutí příliš mnoho funkcí. Do budoucna je ovšem několik dalších vychytávek v plánu. Uživatelé by se měli dočkat podpory přihlášení přes účet Microsoft, stejně tak by měla přibýt podpora pro VPN.

Stejně jako původní aplikace, i nová Phone Sign-In Beta by měla časem nabídnou generování kódů pro dvoufázové ověření, stane se z ní tedy postupně plnohodnotná náhrada za původní Authenticator.

CdFnBCkWEAADOu7

Kdy se dočkáme vydání aplikace pro veřejnost, není v současné době jasné. Každopádně dostupná bude pouze pro majitele telefonů s Windows 10 Mobile a odemykat s ní půjde taktéž jen počítače s Windows 10. My již ale Microsoft dobře známe a vzhledem k jeho širokému zaměření i na ostatní platformy, není vyloučeno, že stejnou aplikaci časem vydá také pro Android nebo iOS.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat