Samsung Bluetooth C Pen – nový stylus pro Windows zařízení

Samsung Bluetooth C Pen – nový stylus pro Windows zařízení
2016-03-11T09:45:22+02:00
• 11. 3. 2016
1

Jihokorejský Samsung nezanevřel nad platformou od Microsoftu. Ještě donedávna neznámý stylus s označením EJ-UW700 byl oficiálně odhalen a dostal název Bluetooth C Pen. Využijí ho hlavně majitelé tabletů s Windows 10, kteří během práce ocení možnost využít dotykové pero. Společnost nevydala žádné oficiální informace k této novince. O všechno se staral internetový obchod z Německa, který již stihl zařadit stylus do předprodeje.

Samsumg Bluetooth C Pen (3)

Dotykové pero je primárně určeno k tabletu Galaxy Tab Pro S, ale kompatibilita s jinými tablety či chytrými telefony není vyloučena. Ve Windows 10 využívá funkce Microsoft DirectInk, která dovoluje dotykové ovládání pomocí fixů. Jedno z tlačítek slouží k přechodu zpět a druhé využijete k mazání. Samotná synchronizace probíhá přes Bluetooth 4.0 LE. Gumová kulička v hrotu dokáže rozeznat 1024 úrovní tlaku. To je jen poloviční citlivost ve srovnání s klasickým S Pen.

Velikost baterie nebyla prozatím zveřejněna, ale je slibováno až 162 hodin práce, což na dnešní poměry nezní vůbec špatně. Samsung si za toto příslušenství nechá velmi dobře zaplatit. Případní majitelé si budou muset připravit minimálně 59,9 eur (tj. cca 1 620 Kč). Internetový obchod Cyberport očekává dodávku koncem tohoto měsíce, takže v dubnu by se mohla razantně rozšířit dostupnost i do dalších zemí.

Samsumg Bluetooth C Pen (2) Samsumg Bluetooth C Pen (4)

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Isabela Krásná

15. 3. 2016, 10:15

Paráda! Akorát si myslím, že mi bude stačit tenhle stylus: http://www.mobilpouzdra.cz/index.php?search=stylus. Dokonce mají různé barvy, je skladnější a tak. Co myslíte?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat