Na Androidu se objevil malware, který ze vzdáleného přístupu vymaže celý smartphone

Na Androidu se objevil malware, který ze vzdáleného přístupu vymaže celý smartphone
2016-02-18T07:52:07+02:00
• 17. 2. 2016
2

Na systému Android existuje malware, který je používán k útokům na mobily. Pokud je útok úspěšný, tak škodlivý systém vymaže kompletně všechna data z mobilu.

Podle Heimdal Security bývá zpráva s webovým odkazem odeslána náhodným číslům po celém světě. Útočníci získají nad vaším zařízením kontrolu, když na přiložený link kliknete. Ve zprávě se objeví výzva ke stažení nové MMS zprávy, kterou si musíte stáhnout z internetu.

android-mazar-admin-rights

Malware byl identifikován jako Mazar Android BOT, který se v pozadí snaží stáhnout, načíst a nainstalovat TOR na telefonu oběti přes legitimní url adresu. Po rozbalení TOR balíčku je připojen na specifický server a vyvolává zprávu, aby byla poslána. Je nutné říci, že “aplikace” získá kontrolu nad celým vašim zařízením, takže není dobré klikat na jakoukoli podezřelou a neznámou MMS.

Je zajímavé, že tomuto útoku se můžete vyhnout, když jazyk svého mobilního telefonu změníte do ruštiny. Nebo stačí vypnout v bezpečnostním nastavení volbu “Instalovat aplikace z neznámých zdrojů”. Poté se TOR balíček nemůže nainstalovat a váš mobil bude v bezpečí.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

MartinVavra

17. 2. 2016, 21:17

Porad to ale znamena, ze uzivatel musi odsouhlasit konkretni instalaci. Bohuzel mit mozek je nutnost pro kazdou platformu.

Karel Čapka

VIP 17. 2. 2016, 21:21

To máte pravdu a je to smutné…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat