MEEM – kabel, který zálohuje vaše data při nabíjení

MEEM – kabel, který zálohuje vaše data při nabíjení
2016-02-15T11:30:59+02:00
• 15. 2. 2016
1

V dnešní době je nabíjení v podstatě takový rituál, jehož interval, po němž je nutno jej znovu opakovat, závisí na velkosti baterie, avšak ani ty velké nejsou schopny vaše zařízení udržet naživu déle než tři až čtyři dny. I dnes je pak stálým problémem zálohování dat, u čehož se někteří bojí zneužitelnosti u velkých cloudových úložišť. Dnes se tak podíváme na projekt MEEM na Kickstarteru, který by se mnohým uživatelům mohl líbit.

meem

Projekt MEEM je založený na faktu, že nabíjecí cyklus je opakován velmi často, díky čemuž může probíhat zálohování v pravidelném intervalu, navíc má tento způsob pár výhod, jenž by vás mohly zajímat. Především se jedná o jednoduchost. Ať už připojíte telefon (androidí či jablečný) ke zdroji – notebook, power banka, adaptér v zásuvce či cokoliv jiného, MEEM kabel automaticky začne nabíjet, jak jsme zvyklí, a zároveň stahuje data z telefonu – ta nejdou online, tudíž je máte plně pod svojí vlastní kontrolou.

U Androidu můžete zálohovat – kontakty, kalendář, zprávy, fotky, videa či hudbu. V tomto ohledu jsou iOS uživatelé trochu limitování a MEEM jim nabízí zálohu pouze kontaktů, kalendáře, fotek a videí. Existují dvě verze kabelu, tedy pokud nepočítáme různé koncovky pro Android a iOS. První 16GB je dle mého názoru trochu málo, druhá 32GB už dává trochu větší smysl.

Tvůrci říkají, že i cena je přívětivá, s čímž se dá do jisté míry souhlasit. Cena jednoho 32GB kabelu se vyšplhala na 56 $ (~ 1 345 Kč). Pokud se podíváme na všechna pozitiva, cena je nastavena opravdu dobře a nemyslím si, že by byla přemrštěná. Za zmínku jistě stojí fakt, že data takto uchována se hodí, pokud váš telefon bude ukraden, zničen nebo se jednoduše data ztratí. Díky tomuto řešení máte svá soukromá data plně pod kontrolou a navíc v určitém bezpečí – přeci jen, pokud vám někdo vykrade byt, asi nebude sahat po kabelu na napájení.

Mnoho dalšího se můžete dozvědět na oficiální stránce projektu MEEM na Kickstarteru.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Jiří Mrázek

15. 2. 2016, 19:59

Chápu správně že je to jen OTG flash disk a díky aplikaci v telefonu se na něj kopírují data?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat