Google Play Store nyní lépe spolupracuje s Gmailem

Google Play Store nyní lépe spolupracuje s Gmailem
2016-02-11T19:44:51+02:00
• 12. 2. 2016

Poslali jste někdy například email kamarádovi, který od vás chtěl doporučit nový mobilní telefon? A stalo se, že o pár hodin později už vám Google v Gmailu nabízel právě reklamy na nejnovější smartphony? Je tomu tak proto, že Google neustále skenuje příchozí a odchozí poštu a snaží se pochopit, o co se v daném emailu jedná. Pakliže najde shodu s databází, může ji využít pro zobrazení relevantní reklamy, ať už přímo v Gmailu nebo i mezi výsledky vyhledávání.

Není to ovšem všechno pouze o získávání údajů pro zobrazovaní reklamy. Již delší dobu poměrně dobře funguje funkce, kdy Gmail dokáže z přijatého e-mailu například od přepravní společnosti vytáhnout potřebná data o datu pravděpodobného doručení a ty později najdete v Google Now.

Podobně se to týká i letenek, což se může v praxi hodit. Celé skenování probíhá zcela automaticky a uživatel do něj nemůže nijak zasahovat, kromě možnosti vypnout personalizované reklamy úplně. Opačným příkladem je Google Now on Tap, které naopak email nebo jakoukoliv stránku telefonu začne skenovat, až po uživatelově povelu.

nowtap2.0

Google Now on Tap

S novou aktualizací Google Play Store přichází i nová funkce, která právě využívá skenování pošty na pozadí. Pakliže v příchozí poště Google najde zmínku o tom, že plánujete nějaký výlet nebo jenom řešíte, kam půjdete s kolegy na oběd, tak je možné, že po otevření Obchodu Play vám Google nabídne v doporučených aplikacích třeba navigaci, popřípadě aplikace na hodnocení restaurací v okolí.

Screenshot_2016-02-11-13-29-23

Používání této funkce ovšem není povinné a lze jí jednoduše z nastavení Play Storu vypnout. Funkce je již dostupná i v češtině, ale přestože ji mám zapnutou a náhodou jsem včera cestu přes Gmail plánoval, tak mi zatím Google žádné aplikace „namíru“ nenabídl.

Funkce je k dispozici verze 6.2.10 a pokud ji zatím nemáte nainstalovanou a nechce se vám čekat, můžete si ji stáhnout zde. (APK instalujete na vlastní riziko)

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat