Twitter zvažuje navýšení limitu na 10 000 znaků pro jeden tweet

Twitter zvažuje navýšení limitu na 10 000 znaků pro jeden tweet
2016-01-08T09:40:17+02:00
• 8. 1. 2016
2

Nejen soukromé zprávy, ale i samotné tweety by se mohly v brzké době dočkat zrušení svého 140znakového limitu. Po této změně už nějakou dobu touží uživatelé a nyní o ní uvažuje i samotný Twitter. Dle zdrojů, kteří jsou seznámeni s plány společnosti, by změna měla přijít ke konci prvního čtvrtletí letošního roku, přičemž přesný termín zatím oznámen nebyl.

Zatím není přesně určeno, kolika znakový limit nakonec bude, nicméně v současné chvíli testují v Twitteru verzi, která dovolí uživateli napsat až 10 000 znaků do jednoho tweetu. Nabízí se tím pádem otázka, jestli nebudou delší tweety zabírat více místa na timeline? Twitter prozatím delší tweety po grafické stránce řeší tím způsobem, že zobrazeno je pouze prvních 140 znaků, tedy současné a již zažité maximum, přičemž je zde nějakým způsobem naznačeno, že lze tweet rozbalit a zobrazit zbytek.

Pokud již nyní Twitter používáte, lze si tuto rozbalovací akci představit podobně, jako probíhá otevírání tweetu s větším obrázkem ve webovém prohlížeči.

twitter-10000-character-limit

A jaký že je vlastně důvod pro navýšení limitu? Jednou z možností je nalákání více nových uživatelů, které Twitter velice potřebuje. Již nějakou dobu se o to pokouší různými způsoby, nedávno byl navýšen znakový limit soukromých zpráv, dočkali jsme se možnosti přidat více obrázků k jednomu tweetu, nově lze tweetovat ankety a poslední novinkou je záložka „Moments“, která však v Česku není dostupná. Bohužel nic ze zmíněného pravděpodobně nezabírá, a tak se Twitter dál pokouší různými způsoby situaci změnit.

Zatímco si Twitter snaží získat nové uživatele, těm stávajícím se podle dosavadních reakcí navýšení limitu nijak zvlášť nelíbí. 140znakové omezení je zde od samého vzniku sítě a jen těžko se bude současným příznivcům zvykat na tyto razantní změny.

Zdroj: recode.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

tweet je tweet, tímto způsobem se odlišují od konkurence. přehled má jasně daný formát a nic neskrývá. tohle se bojím, že bude prasopes, takže nefandím a palec hodně dolů…

Martin Novotný

8. 1. 2016, 9:47

jake zvykani na zmeny….. vsak to je nic 140 znaku,absolutne znemozneno se vice vyjadrovat k tematu….. a pro ty co chteji psat mene,nikdo je nenuti psat tolik…… (fakt demence…) jen to uvitam.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat