Acer Liquid Jade Primo přijde oficiálně v únoru, známe přesné specifikace i cenu

Acer Liquid Jade Primo přijde oficiálně v únoru, známe přesné specifikace i cenu
2016-01-04T20:41:49+02:00
• 4. 1. 2016

Již minulý rok ukázal Acer svůj model Liquid Jade Primo s Windows 10 Mobile, který také jako úplně první telefon přinesl funkci Continuum. Jeho dostupnost však byla dlouhé měsíce neznámá, stejně tak i cena. Nyní Acer telefon podruhé oficiálně představil a odhaleny byly veškeré detaily. Na trh se dostane v únoru, a to za cenu od 15 990 korun, v závislosti na dodávané výbavě. Jade Primo totiž bude možné zakoupit jak samostatně, tak i s Display Dockem nebo rovnou s kompletní sadou, která obsahuje i klávesnici a myš.

acer-jade-primo-renders-frontback

Chloubou přední strany je 5,5″ displej s Full HD rozlišením, ochranné sklo Gorilla Glass pak nabídne 2.5D zaoblení po stranách. Nad displejem se dále nachází několik senzorů a selfie kamerka s rozlišením 8 MPx, pod displejem je jen logo výrobce a ani zde se nesetkáváme se senzorovými klávesami, ty byly opět nahrazeny softwarově.

Zadní straně dále dominuje 21MPx fotoaparát se světelností f/2.2 a automatickým ostřením, který má dále k dispozici dvojitou přisvětlovací LED diodu. Video zvládne natáčet až do rozlišení 4K (3 840 x 2 160 px).

Acer Liquid Jade Primo_3 Acer Liquid Jade Primo_1

Srdcem zařízení je šestijádrový Snapdragon 808 spolu se 3 GB operační paměti, což je dostatečná výbava pro vysoký výkon, který je také potřebný pro provozování funkce Continuum. Vnitřní úložiště poskytuje 32GB prostor a nelze jej rozšířit paměťovou kartou.

Výbava dále zahrnuje Wi-Fi 802.11ac MIMO a LTE s plnou podporou českých frekvencí. Operačním systémem je Windows 10 Mobile a vzhledem k tomu, že Jade Primo cílí zejména na práci a produktivitu, nabízí i systém několik užitečných funkcí pro zabezpečení obsahu. Díky technologii BitLocker lze kompletně zašifrovat obsah telefonu a firemní uživatelé ocení funkce Open Mobile Alliance Device Management (OMA DM) v1.2 a Microsoft Intune.

Acer Liquid Jade Primo_2

Jak již bylo řečeno v úvodu, telefon se na český trh dostane v únoru za cenu startující na 15 990 korunách. Částka pak bude narůstat podle toho, jakou dodatečnou výbavu si s telefonem hodláte zakoupit. K dostání bude telefon samostatně, dále pak s Display Dockem pro Continuum a nejdražší sada kromě Display Docku nabídne ještě klávesnici a myš. Přesné ceny všech variant budou ještě upřesněny.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat