Lenovo ThinkPad X1 na tisíc způsobů

Lenovo ThinkPad X1 na tisíc způsobů
2016-01-05T07:20:18+02:00
• 5. 1. 2016

Na právě probíhajícím veletrhu elektroniky CES si Lenovo vyšláplo na Microsoft svým novým zařízením ThinkPad X1, které lze složit na několik způsobů. Tím přesně zasáhl sortiment, kde cílí konkurenční Surface 3, což je také modifikovatelné zařízení s velkým výkonem. Lenovo nebude po stránce výkonu někde v rohu a přichází s moderním procesorem Intel Core m7 a operační pamětí 16 GB. Na fyzické úložiště lze uložit až 1 TB dat. Rozlišení obrazovky má při poměru stran 3:2 velmi jemné rozlišení 2160 x 1440 pixelů. Jako součást výbavy lze nakonfigurovat pokročilou verzi podpory mobilních sítí LTE-A, čímž se tento tablet stává prvním zařízením s Windows 10 podporující nový standard mobilní sítě.

All

Přestože najde své uplatnění hlavně v podnikové sféře, hodlá naplnit potřeby uživatelů také ve volném čase. Tady přichází výhoda, kdy lze zařízení použít jako tablet. Spojením s klávesnicí se z něj stane hybridní notebook. Při spojení s dokovací stanicí se přepne do pracovního módu, kdy se jeho odhadovaná výdrž blíží k 15 hodinám a získáte tak plnohodnotné konektory HDMI s USB 3.0. Prezentační režim využívá malého zabudovaného projektoru, který promítá obraz zařízení na jakoukoliv překážku. Je to snadná možnost rychle něco ukázat ostatním. Poslední modul vás možná překvapí, ale jde o použití kamery Intel RealSense 3D, která dokáže naskenovat okolní snímané objekty.

X1_Tablet_Productivity_Module_Black_Thin Keyboard_Left_Hero_Shot0

Nakolik jsou tyto zajímavé vlastnosti užitečné, nechť posoudí trh. ThinkPad X1 dorazí v únoru na startovací ceně 22 000 Kč. Dokoupit bude možné zmíněné příslušenství v podobě přídavné baterie, HDMI a OneLink+ portu za 3 600 Kč nebo pouze samotný 3D modul, také za tuto cenu. Samotná část s projektorem bude stát 6 800 Kč. Dohromady částka dělá necelých 40 000, a to je už pořádná suma.

Aktualizováno

Nový tablet ThinkPad X1 Tablet bude na českém trhu dostupný od poloviny února 2016 za cenu od 49 990 Kč včetně DPH.

X1_Tablet_Presenter Module_With_Beam_Hero_Shot0

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat